Svensk dansk Metal-forbrødring

06.04.17
Gode nordiske Metalband producerer stadig Heavymusik uden krykker, høreapparater og andre hjælpemidler. Bestem selv hvor langt fra højtaleren du vil stå, men skru’ nu ikke for langt ned på lydknappen.

Dark Tranquility: Atoma
Göteborg bandet har i de sidste 25 år formået at levere varen. Melodisk dødsmetal i absolut verdensklasse indenfor genren. Klassisk død og ”we lost our way” dominerer teksterne, og vi er med hele vejen, både når dødsmetallen slår ind over molen, og også når den ender i melodiske ballader, f.eks. i titelnummeret Atoma. Fornemt svensk udspil.
 
HammerFall: Bulit to last 
Svensk melodisk powermetal fra øverste skuffe, der hvor sveden springer ud i kaskader. Forsanger Joacim Cans stemme sikrer sammen med den tunge guitarlyd total fremdrift for den svenske motorbåd. Dette det 10ende studiealbum siden 1993 er ingen undtagelse for den gode lyd. Mine senile stamceller kan genkende ekkoet fra hedengangne Uriah Heep. Et nummer som Dethrone and Defy viser den flotte sammenhængskraft, der er mellem Cans stemme og det klassiske tunge guitararrangement. Karlssons klister.

Pretty Maids: Kingmaker 
Horsens bandet genopfinder sig selv endnu en gang. Med Kingmaker, produceret af Volbeat producer Jacob Hansen, har bandet endnu engang siden starten i 1980erne, fornyet opskriften på et Heavymetalband i fremdrift. Energien er der stadig, og melodierne også, lyder det til. Bulls Eye og Kings of the Right Here and Now er netop eksempler på energifyldte numre af slagsen. Pretty Maids er i øvrigt på verdensturne med en række dobbeltkoncerter med Schweiziske Gotthard.

 

Materialer