Flemming Mikkelsen

Bibliotekar
Gruppe:
Telefon:
72 56 54 77

Hvad er din funktion på biblioteket?
Bibliotekar, dog mest kompetent hvis spørgsmålene falder indenfor musik- og voksenbiblioteksområdet. Jeg er  med til at bestille de materialer, vi tilbyder vores besøgende. Så når lånerne skyller op på vores biblioteksstrand - er de og vi parate til at yde den førstehjælp der skal til, også i anden og tredje omgang, hvis det er det der skal til.

Hvad kan du godt lide at læse?
Knaldromaner!
 
Havde egentlig lyst til at lade det stå ukommenteret og uimodsagt, men kan alligevel ikke lade være med at advokere for gode krimier af f.eks.  Ian Rankin, Nesbø, Chandler, og af klassiske tunge russiske forfattere som Dostojevskij, Sjolokhov, Gorkij, Turgenjev, Tolstoj og Solsjenitsyn. Eller de  klassiske amerikanske forfattere John Steinbeck,  Ernest Hemingway og Mark Twain.
 
Ellers gør jeg mig mest i faglitteraturen, biografier og historiske emner er mine favoritter sammen med havelitteraturen og musik- og kunsthistorien.  Det kan hænde jeg lejlighedsvis dumper ned eller ind i en af tidens brandvarme emner, lige fra brændestabling, racercykling og lige til ... men også kun til -  julebøger om julehjertefletning! 
 
Hvilken musik kan du godt lide at lytte til?
Indrømmet ..jeg er i den grad et barn af min tid og min musikguldalder og dannelsesrejse går fra begyndelsen af 60'erne til sidst i 70'erne. Så gætter du på f.eks. Beatles, Stones, Kinks, Steppenwolf, Dylan, Doors, Jethro Tull,  Led Zeppelin, Fairport Convention, C.V.Jørgensens ganske lille band osv, osv., ja så har du fanget billedet.  Men ellers er jeg i den grad musikalsk altspisende - fra viser, pop, blues, jazz og rock til klassisk musik, gerne de store gamle operaer hvor divaen henslængt synger "jeg dør" i en halv time. Herligt.
 
Hvilken slags film er du til?
Lige fra jeg trådte barneskoene i det midtsjællandske, og med den største fryd startede biografkarrieren i de 2 biografer Kino og Bio i Ringsted. Her så jeg tidligere tiders store filmstar Douglas Fairbanks spille rollen som Zorro, søndag efter søndag. Siden har jeg nok været mere til handlingsfilm end til f.eks. franske film hvor der skete meget lidt. F.eks. ser jeg Akira Kurosawas  dramatiske samurai-film med største fryd.
 
Hvad går du ellers og laver når du ikke er på biblioteket?
Tidligere spillede jeg en del fodbold selv, nu til dags bliver det kun fra sidelinjen. Jeg har siden drengeårene heppet  på de rød- og blåstribede fra Valby,  Boldklubben Frem. Ingen FCK eller Brøndby her.  Herudover går jeg  gerne på kunstudstillinger,  på museer og til koncerter, primært klassisk. 
 
Jeg er heldigvis medejer af ét styk have, og den del af haven som jeg har fået tildelt af konen, fylder jeg med hjemmepodede æbletræer, primært med de gamle danske sorter, man ikke længere kan købe i de sædvanlige supermarkeder. Og så moster jeg til den store selvforsyningmedalje. Æblenarkoman er jeg, med liflig most løbende i årerne. 
 
Hvad vil du fremhæve ved biblioteket som det allerbedste?
At der er bøger og andre materialer for enhver smag og interesse. Uanset  om de skal bruges i uddannelses øjemed, eller til fritidslæsning, for at blive klogere eller for at blive underholdt, uanset om det er bøger, musik, film, foredrag, kurser. Ja, så er hatten fuld af tilbud...
 
 
Flemming Mikkelsen
 

Seneste nyt