dont_be_afraid

Med 50’erne in mente..

11.01.18
Med franskbrød i håret ryger Tami Neilson direkte ind på lystavlen. Stor alsidig stemme.

Canadiskfødt countrysangerinde, tidligere medlem af familiecountrybandet ”The Neilson”, der huserede i det nordamerikanske i midt-halvfemserne. Udvandrede til New Zealand, og herfra genstartede hun sin solokarriere. 
Hun er stadig udpræget countryorienteret, men også gospel, blues- og rockelementer fra 50-60’erne har indsneget sig i det brede repertoire. Hendes stemmes kraft er stor og kan meget. De stille numre, men også de kraftfulde med ”brægende” og vibrerende stemme, ligger godt til hende. Pladen er meget varieret, ikke alle numre falder i alles smag umiddelbart, men de fleste vinder ved ekstra gennemlytning. 
Jeg faldt f.eks. for et par numre. ”Bury my body”, et stille nummer med gospelagtig tilsnit. Et genfundet demo-nummer fra den afdøde faders repertoire ”Don’t be afraid” skaber glæde. Og endelig det Patsy Kline lignende ”Crazy” nummer - ”Lonely”, som bliver hængende bagefter – med al sin 50’er guitar-twang stil, fængende som bare pokker, eminent samspil med gæstesanger Marlon Williams. Klassisk i sit tilsnit, meget brugbar under bruseren.

 

Materialer