Forside: Stay Around
Forside: Stay Around

Guldmine fundet.

J.J. Cales ikke tidligere udgivet overskudsmateriale har fundet vejen til lyset og højtalerne. Det var på tide.

Så er der helt uventet tilbagelænet lænestolsfest med den velpolstrede helt ude på kanten af sædet. Ikke tidligere udgivet materiale er dukket frem af gemmerne her 6 år efter Cales hjerte holdt op med at slå. 
Manager Mike Kappus og enken Christine Lakeland Cale har sammensat denne cd med ikke tidligere udgivet overskudsmateriale fra Cales lange karriere. Her er materiale fra den højeste valide skala, og rigtig mange musikere ville have gnavet venstre arm af kroppen for at få fat i disse numre og påberåbe sig ejerskabet. Mage til tilbagelænet, søvnig guitarbaseret sydstatsbluesrock skal man lede længe efter. Cales absolutte glansperiode går tilbage til de tidlige 70ere med udgivelse af Lp’er som ”Naturally”, ”Really”, ”Okie” og ”Troubadour”, og det med absolutte glansnumre som f.eks. ”Cocaine”, ”After Midnight”, ”Travelling Light”, ”Call Me The Breeze”, ”Crazy Mama”. 
Denne CD har ikke disse tidligere topnumres indlysende topkvaliteter, men mindre kan også gøre det, for det er numre med samme sjæl og tilbagelænede guitarstil og hviskende sang, som det vi kender fra netop disse benævnte albums. Numre som ”Stay around” , ”Lights down low” og ”Go Downtown” kravler unægtelig højt, højt op på kvalitetsbarometeret. Fantastisk at der ud af mørket kan dukke optagelser op, ægte og med så stor kvalitet. Man undres over, at de aldrig blev udgivet, mens han endnu var 'alive and kicking'. 
Men bedre sent end aldrig, jeg har i hvert fald overgivet mig.  Åhh, det er dejligt at overgive sig, også selvom det er helt ude på kanten af stolen.
 

Materialer