Prøv vores nye tilbud til klassisk musik-elskere

Er du til symfoniorkestre, kammermusik, opera, ballet eller lignende, vil Medici.tv være et slaraffenland for dig.

Tænk hvis du havde en tv-kanal, der kun sendte klassisk musik døgnet rundt. Det er der mange, som drømmer om. Drømmen kan nu - til dels - blive til virkelighed via Fredensborg Bibliotekernes nye online tilbud: Medici.tv.

Medici.tv er ikke en tv-kanal i traditionel forstand, men en samling af klassiske koncerter, operaer, balletter, dokumtarer med mere, som man kan få glæde af via sit login til biblioteket. Indholdet af Medici.tv kan ses på en computer, en tablet eller en smartphone, eller - med lidt teknisk snilde - sendes fra et af de nævnte apparater over på den rigtige tv-skærm. Dette kræver en Chromecast, som kan købes i alt fra Bilka til mange netbutikker.

For at få adgang til Medici.tv skal man gå til sektionen eBiblioteket her på hjemmesiden og finde Medici.tv eller klikke på nedenstående link.

> Medici.tv under eBiblioteket

Herefter trykker man på knappen "Se online". Hvis man nu bliver bedt om at logge ind, indtaster man sit cpr-nummer og den pinkode, man normalt benytter i bibliotekssammenhæng.

Nu er man på Medici.tv og kan begynde at finde frem til de optagelser, man ønsker at se og lytte til. Medici.tv indeholder mere end 1000 klassiske koncerter, cirka 250 operaer, langt over 100 balletter og over 1200 dokumentarfilm om klassisk musik. Man kan desuden indimellem opleve livestreams via Medici.tv, så man kan kigge med, mens musikken opføres.

Blandt kunstnerne, som man kan opleve på Medici.tv, findes store navne som Cecilia Bartoli, José Carreras, Yuja Wang, Daniel Barenboim og mange, mange andre, ligesom alle de store komponister er repræsenteret.

Der er ingen begrænsninger for, hvor mange udsendelser man må se på Medici.tv om måneden, så det er bare om at dykke ned og nyde musikken.

 

Eksempler på indholdet

Lyt også til vores podcast og det spændende afsnit, hvor operasanger Morten Ernst Lassen forklarer operamusikken for alle os, der ikke har forstået det endnu. 

> Ind i operaen med Morten