Forside: Kemikeren - af Stephenie Meyer
Forside: Kemikeren - af Stephenie Meyer

På flugt fra din arbejdsgiver

19.03.20
Når du har gjort de forkerte mennesker sure, gælder det om at kunne leve i det skjulte.

Hvis du har brug for en god gang action, kan denne lydbog varmt anbefales.

I bogen møder vi Alex – eller, det hedder hun måske ikke rigtigt vores hovedperson, som har adskillige identiteter med i bagagen. Hendes tilnavn derimod kender vi – Kemikeren. Et tilnavn man får, når man arbejder i en tophemmelig organisation i USA’s efterretningsvæsen med speciale i at få folk til at tale under den slags forhør, der inkluderer tortur.
Vores kemiker er røget i unåde, og er derfor på flugt efter et mordforsøg på hende - og med en viden som mange vil gøre meget for ikke slipper ud.

Vi følger Alex’ flugt fra sine fjender og sidder helt ude på stolen, hver gang hun må bevæge ud i offentligheden og beder til, at alle hendes forholdsregler er nok til at holde sig under radaren. Vi følger også, hvordan hun får en allieret i skolelæreren Daniel, som hun møder på en ret alternativ måde, der inkluderer de kemikalier, Alex er så god til at håndtere og har givet hende hendes tilnavn.

Kemikeren er en rigtig god action thriller, hvor der både er fart over feltet, men også med en række gode beskriveler af, hvordan det er hele tiden at skulle leve i skjul og undgå opdagelse. I det hele taget får man indblik i en række dilemmaer – f.eks. hvor paranoid skal man være, og kan man tillade sig at stole på andre mennesker, der åbner op over for dig.

Og så er du tilmed godt underholdt.