Forside: The night flight orchestra
Forside: The night flight orchestra

Tag en natflyver til Helsingborg

08.01.19
Svensk progrock i festudgave fører os og bandet til 80ernes glade fester.

Svensk 8-mands band fra Helsingborg leverer deres 4. natteflyvnings-studieudspil. En plade, hvor Björn Strids stemme og David Anderssons guitar hersker sammen i fuldstændig musikalsk samdrægtighed.
Er du til fest og farve, hård symfonisk (prog)rock, evig sommer og svensk musik – ja, så har vi pladen, der er skåret direkte hen over denne læst. Svenskerne har taget en inspirationsrejse tilbage til 1970erne og 1980erne og opfundet materiale, der melodisk lever fuldt op til de svenske kvalitetskrav.
Hvis du ved gennemlytning tænker på Kiss og Toto, ja, så er du efter min mening ikke langt fra. Der er samme vellyd, kraftfuld sang og kormæssigt nærmer vi os en lyd, som selv Bee Gees ville være bekendt at præsentere os for. F.eks. på disko-nummeret ”Paralyzed”.
Ville egentlig have svoret nogensinde at skulle høre et diskonummer på et hård rock album, men her fungerer det bare. Numre som ”Barcelona” og ”The last of the independent romantics” leverer virkelig varen, melodi, kor, guitarsoli – 80er festen lever stadig, har det godt, og den slutter måske...aldrig. Vi går aldrig hjem. Vi går aldrig hjem...
 

Materialer