Summen af de første år

01.03.17
Pink Floyds lyd blev dannet i denne den første periode. Ganske flot og stort psykedelisk lydbillede tegner sig på denne dobbeltcd.

Som et plaster på såret, har Sony Legacy udgivet denne dobbelte cd med højdepunkterne fra bokssættet ” The Early Years 1965-1972” (bestående af 10cd/9dvd/8blueray/5 7"singles), vel vidende, at kun de færreste har 4-5000 kr. til formålet. Dobbeltcd’en består af 27 numre, 19 (remix, BBC- og liveoptagelser, tidlige versioner) aldrig før udgivet. Det tidlige Pink Floyd med guitarist og sangskriver Syd Barrett skinner stærkt og musikalsk enestående igennem. Og indtil hans stofpsykose brød ud, og resten af bandet (Nick Mason, Richard Wright og Roger Waters) + David Gilmour ”glemte” at samle ham op på vej ud til en koncert, nåede han at give resten af bandet den psykedeliske rocklyd, der siden kendetegnede Pink Floyd. Selvom der i mine øjne og ører er tale om et fantastisk band med den nu velkendte lyd, repræsenterer både det store bokssæt, samt den her anmeldte lille dobbeltcd, mest stof for kendere som undertegnede. For den der vil lære bandet at rigtigt at kende, er en ”Best of”, eller de enkelte tidlige album at foretrække. Og hop endelig om bord i dette gigantiske psykedeliske, progressive og lydeksperimenterende rockskib. Det er virkeligt slående, hvor stor indflydelse de har haft på mange af eftertidens rockbands. Stor lyd, eksperimenterende toner og melodier du bare ikke kan modstå. Uimodståelig og dragende som skolens smukkeste pige, lyt bare til originalpladerne:
(The Piper at the Gates of Dawn, A Saucerful of Secrets, Ummagumma, Atom Heart mother, RELICS, Meddle, Obscured by Clouds) 

 

Materialer