Sex, singler og pinlige suppedaser - en guide til chick-lit og -flicks
Sex, singler og pinlige suppedaser - en guide til chick-lit og -flicks

Sex, singler og pinlige suppedaser - en guide til chick-lit og chick-flicks

17.08.15
Bøger og film for "chicks" er kommet for at blive. Genren har siden begyndelsen af 1990’erne vokset sig forrygende stor og fordeler sig nu over et utal af titler inden for både lit og flicks. Her er blot et lille udvalg af de bedste.
Omdrejningspunktet for enhver god chick-lit eller -flick er kvinden, og så er den letlæselig, letfordøjelig og perfekt til en dag på sofaen. Men den er samtidig, og ikke mindst, både rørende, morsom og tankevækkende. Som en ekstra bonus har genren den fantastiske egenskab, at den kan være kanal for mangt en kvindedrøm, hvad end de måtte handle om Hollywood glamour, singlelivets udskejelser eller jagten på den eneste ene.
 
Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med genren, så god fornøjelse! Du vil ikke fortryde det. Og hvis du allerede er belæst i chick-lit, så god fornøjelse med fortsættelsen, der er titler nok til mange, mange timers nydelse og underholdning.
 
NEW YORK
 
Dette arbejder som festarrangør i New Yorks pulserende natteliv med de kendte, rige og smukke. Hun bliver famøs og berygtet, da hun begynder at date en fuldblods kendis-playboy, men samtidig dukker den ægte kærlighed op - og det er ikke helt nemt for Bette at tackle. 
 
Anden roman i rækken om Rebecca Bloomwood; inkarneret shopaholic. Rebecca flytter til New York med sin finanskæreste Luke, og overvældes på trods af sin nyfundne økonomiske ansvarlighed af shoppingfristelser, og får endnu engang rodet sig ud i hysterisk morsomme og pinlige situationer. 
 
SINGLELIV OG JAGTEN PÅ KÆRLIGHEDEN
 
Vi følger tre kvindelige kollegaer og veninder i hver deres fase af livet; single, i et forhold og gift. Hver især kæmper de med de problemer, kærligheden bringer med sig. For hvad stiller en kvinde op, når daten sender tvetydige signaler, kæresten gennem mange år, ikke vil forpligte sig og når ægtemanden pludselig forelsker sig i en anden?
 
Vi møder singlepigen Ingunn, der lever singlelivet til sit fuldeste med masser af mænd, sex og absolut intet ønske om at finde den eneste ene. Men bag den hårde facade afdækkes en enorm ensomhed og en sårbar sjæl, der alligevel langsomt må overgive sig til kærligheden, da den dukker op.
 
HUMOR
 
Nynne er single i 30’erne, drikker, ryger og impulsshopper lidt for meget. Hun siger, hvad hun mener og er befriende politisk ukorrekt. Hun drømmer om at finde den eneste ene, men ender gang på gang med mænd, der alligevel ikke helt var, som hun troede.  Nynnes Dagbog fortsættes i nr. 2, 3 og 4 i rækken og er must-reads for alle chick lit elskere. 
 
Lillian skal giftes og hendes bedste veninde Annie skal være brudepige - en rolle hun egentlig ikke er stor fan af. Da bryllupsforberedelserne går i gang, dukker Lillians nye veninde dog pludselig op, mere end villig til at overtage Annies plads og herfra begynder en voldsom, tåkrummende og hysterisk morsom kamp om Lillians gunst at tage fart.
 
BØRN- OG FAMILIELIV
 
Julia fortæller ærligt om livet som kommende og nybagt mor. Uforbeholdent får vi indblik i de forventninger, der viser sig at være svære at leve op til, frustrationerne og trætheden, men ikke mindst om den altoverskyggende kærlighed til det lille barn.
 
Singleslinger fortæller historien om Sanne, Mimi og Maria, der som unge kvinder flytter sammen i Sannes nyerhvervede lejlighed i midten af København. Vi følger dem gennem livet med alt hvad det indebærer af glæder, sorger, studier, arbejde, kærlighed, mænd og børn.
 
KÆRLIGHEDSHISTORIER
 
Romanen afdækker fire kvinders forhold til bogens titelholder; den charmerende mand, politikeren Paddy de Courcy. Langsomt krakelerer glansbilledet og afslører de fire kvinders kærlighedshistorier, der desværre også indebærer dybt tragiske oplevelser.
 
Da Hollys mand Garry dør, tilbagelades hendes verden i tusind stykker. Efterladt sig har han dog 10 breve, der beskriver ting  Holly skal gøre i månederne efter hans død – ting, der til sidst skal vise sig at bringe glæden, kærligheden og meningen med det hele tilbage igen.

 

Materialer