Ninna

Børnebibliotekar

Hvad er din funktion på biblioteket? 
Jeg er børnebibliotekar med en stor kærlighed til mange forskellige slags børnelitteratur – lige fra pegebøger til ungdomsromaner. 

Derudover har jeg et særligt fokus på de mindre børn. Derfor er jeg ekstra opmærksom på bøgernes mulighed for at udvikle børns sprog, begrebsverden, empatiske sans samt deres bevidsthed om sig selv og andre. Jeg er her på biblioteket for at hjælpe børn og deres forældre med at finde nogle rigtig gode bøger til at læse sammen, snakke om og ikke mindst hygge sig med. 
 
Hvad kan du godt lide at læse?
Der er flere forskellige genrer, jeg godt kan lide. Ida Jessen har en særlig plads i mit hjerte, da jeg synes hun maler skønne billeder med sproget og af nyere forfattere har Malene Ravn taget mig med storm med hendes socialrealistiske og dystre fortællinger. Chick lit og krimier står også mit hjerte nært og jeg er gerne i gang med en hel stak af bøger på én gang – så er der lidt til ethvert humør.
 
Hvilken musik kan du godt lide at lytte til?
Igen er jeg ikke dedikeret til en specifik genre, jeg hører gerne lidt af hvert. Kings of Leon, Muse, Adele eller danske Lukas Graham er favoritter hos mig. Og så er jeg barn af 80’erne og 90’erne, så de to årtiers ørehængere vækker også stor glæde hos mig.
 
Hvilken slags film er du til?
To af mine yndlingsfilm er Into the Wild og Samme dag næste år, men også krimier som Kvinden der forsvandt har gjort stort indtryk på mig. 
Jeg er mor til to, så det bliver også til en del børnefilm – og der kan man altså ikke komme uden om Disney klassiskere som Skønheden og Udyret, Aladdin og Løvernes Konge efter min mening. Nyere børnefilm der er at finde på min hitliste er Vilde Rolf, To på flugt og Inderst Inde - og så er de hyggelige danske familiefilm som Krummerne, Min søsters børn og Far til fire altid en god ide på en regnfuld søndag.
 
Hvad går du ellers og laver, når du ikke er på biblioteket?
Det meste af min fritid bruger jeg sammen med min familie og gode venner. Jeg har to børn på knap 4 og 1 år samt en bonussøn på 10, så meget af vores tid bruger vi på at hygge, lege og tage på ture. Lange gåture, uden noget særligt formål andet end at nyde hinandens selskab og det vejr årstiden nu byder på, er en af mine favoritbeskæftigelser. 
Derudover sætter jeg stor pris på tid lækker mad, kaffe og ikke mindst kage og helst masser af det!
 
Hvad vil du fremhæve ved biblioteket, som det allerbedste? 
Biblioteket er en guldgrube af muligheder for at finde lige præcis det, du leder efter, hvad end det er din næste store læseoplevelse, viden du kan bruge til din studieopgave eller en kulturel aktivitet sammen med andre borgere. 
Men det allerbedste ved biblioteket er, at alle er velkomne her. Her er en rar stemning og en fælles følelse af, at det her et vores alles sted, hvad end du er barn eller voksen. 

 

 

Seneste nyt