Forside: Helsingør
Forside: Helsingør

Helsingør – Halsen ved den grusede strand

Der er løbet meget vand igennem ”Halsen” siden Øresundstolden slap sit tag i skibene. Anne-Marie Steen Petersen har tegnet lokaliteter i Helsingør og omegn, og hvad der er kommet til siden Sankt Olai- og Mariæ Kirkes ungdomsdage.

Vi kender tegneren Anne-Marie Steen Petersen dels som portræt- og karikaturtegner igennem mere end 40 år. Aviserne Information, Ekstra Bladet og Politiken har nydt godt af hendes let genkendelige streg. Men i de senere år har hun udvidet repertoiret med flere bøger om diverse emner(Julemanden, Grundtvigskirken, Ansigter(kirketegninger/figurer)), den sidste(Ansigter) sammen med hendes nu afdøde mand Henning Prins. Nyeste skud på stammen er denne herlige bog om Helsingørs mange fortræffeligheder, alle i Anne-Marie Steen Pedersens streg. 
Bogen er inddelt efter årstidernes kommen og gåen. Hun har vandret Helsingør tyndt, de mange, mange kolorerede illustrationer viser Helsingør og omegn i sit bedste og i sit værste outfit. Det at tegne byen har lært AMSP meget om Helsingør, også selvom hun er barnefødt – Born and raised – og har levet næsten hele sit liv i Helsingør. Hun har opdaget meget nyt og fundet ny energi ved at tegne omgivelserne. 
Så når havneknejperne lukker ned for natten, så kan alle hjemmefødninger - lad os for nemheds skyld kalde dem Åge, Søren eller Marianne - måske finde nye inspirerende veje til hjemturen. 
Om det så skal være den grimme trailer i Ålsgårde, eller om det så skal være de flotte tegltage i Stræderne, der skal lede vejen må stå hen i det uvisse. Nu er omgivelserne i hvert fald tegnet og beskrevet.

 

Materialer