Ondt i ryggen? Bare rolig, det løser sig om 10.000 år

Har du indimellem savnet en brugermanual til din krop? Denne bog er et godt bud, som samtidig på medrivende vis lærer dig om de sidste flere hundrede års forskning i menneskekroppen.

Jeg var vild med Bill Brysons bog ”En kort historie om næsten alt” om naturvidenskabens historie og en indføring i, hvordan universet er skruet sammen, så jeg havde en rigtig god fornemmelse ved at kaste mig over ”Kroppen – en guide til indehavere”.

Til min store glæde var denne bog bygget op på stort set samme måde som ”En kort historie om næsten alt”. Vi får en minutiøs gennemgang af kroppens mange komponenter – fra huden til hjernecellerne - og en underholdende og ofte morsom præsentation af de forskere, som har været med til at kortlægge alle dens funktioner gennem tiderne. Men noget af det, som gør mest indtryk er faktisk, hvor mange ting vi ikke ved. Kroppen er stadig fuld af mysterier. Egentlig utroligt, når vi har så nem adgang til studieobjektet.

Interessant er det også at læse om, hvor uhensigtsmæssig vores kroppe er på mange områder. For eksempel at så mange har problemer med ryggen. Det er muligvis et resultat af, at vi stadig ikke helt har vænnet os til at gå oprejst, men måske vil evolutionen løse dette problem over de næste 10.000 år.

Sådan er ”Kroppen – en guide til indehavere” spækket med teorier og fakta og interessante anekdoter. Det er en fornøjelse at læse. Det fungerer både som ren underholdning og som en måde at blive utrolig meget klogere på et emne, der ligger os alle nær: Vores egen krop.
 

Bestil bogen