Karsten Stanley Andersen

Bibliotekar
Hvad er din funktion på biblioteket?
Jeg er bibliotekar og hjælper lånerne med deres forskellige ønsker. Så er jeg også ansvarlig for bibliotekets hjemmeside, ligesom jeg nørder med vores interne it-systemer.
 
Hvad kan du godt lide at læse?
Jeg må indrømme, at jeg læser mange bøger, som man slet ikke kan få på danske biblioteker. Det drejer sig om romaner og faglitteratur på engelsk om amerikansk historie, hovedsagelig om indianere og den amerikanske borgerkrig. Men jeg elsker også gode spændingsromaner og gode hverdagsdramaer.
 
Hvilken musik kan du godt lide at lytte til?
De fleste jeg kender ville fnise nu, for de ved, at jeg er bidt af en gal Bruce Springsteen og har svært ved at se formålet med anden musik. Nej, det passer ikke helt. Jeg har mange andre kunstnere jeg lytter til: Neil Young, Heather Nova, The Beatles, Nirvana, P.J. Harvey, Sort Sol m.fl.
 
Hvilken slags film er du til?
Ligesom med bøger kan jeg godt lide film med amerikansk historie som omdrejningspunkt. ”Danser med ulve” er en af mine favoritter. Men jeg har en ret bred filmsmag og kan med fornøjelse se alt fra romantiske komedier over gode dramaer til actionfilm.
 
Hvad går du ellers og laver, når du ikke er på biblioteket?
Jeg er lidt af en computernørd. Jeg roder med hjemmesider for mig selv og andre og driver en Bruce Springsteen-fanside (www.greasylake.org). På det seneste er jeg også begyndt at interessere mig rigtig meget for fotografering. Jeg elsker at tage landskabsbilleder. Og så hygger jeg mig med min kone og mine katte og læser bøger, hører musik og ser film.
 
Hvad vil du fremhæve ved biblioteket, som det allerbedste?
Alsidigheden. Der er bare noget for enhver smag og til alle sanser. Og at vi i en verden af overfladiskhed og kvalitetsløshed forsøger at give plads til lidt fordybelse og, ja, kvalitet.
Karsten Stanley Andersen
 
 

Seneste nyt