Troels Kløvedal - Alle mine morgener på jorden
Troels Kløvedal - Alle mine morgener på jorden

Ny rejsebog sat i søen

Troels Kløvedal sættes et flot punktum med bogen ”Alle mine morgener på Jorden”. Den sættes et flot punktum for et langt og lykkeligt rejseliv.

Sømanden, globetrotteren og forfatteren Troels Kløvedal har med ”Alle mine morgener på jorden” gjort status over et langt liv i rejse- og eventyrlystens tjeneste.

Kløvedal har pådraget sig den forfærdelige sygdom ALS, en skleroseform, som nedbryder centralnervesystemet, og som man ender med at dø af indenfor en kort årrække. Selvom Kløvedal hurtigt i sygdomsforløbet mistede talens brug, mistede han heldigvis ikke sin gudsbenådede skriveevne og fortællekraft. Kender man i forvejen hans episke rejsefortællinger med Nordkaperen, kender man også skelettet på eller rammerne for ”Alle mine morgener..”. Rejsebogsformen, som er Kløvedals kendemærke for hans forfattervirksomhed, er i årenes løb blevet fintunet siden debuten med ”Kærligheden, kildevandet... og det blå ocean”, over ”Fra Tahiti til Thyborøn med Nordkaperen”, ”Fra mit hjerte, min køjesæk og min græske logbog”, ”Bidevind og blåhvaler”, ”Højsommer”, ”Hvad sang Sirenerne”, ”Øerne under vinden”, ”Afrodites smil”, ”...og den halve verden”, ”Kineserne syr med lang tråd” og endelig erindringsbogen ”Den tynde hud” og endvidere en række børne- og ungdomsbøger.

Med ”Alle mine morgener..” lægger Troels Kløvedal yderligere et ekstra lag fortællinger ovenpå de tidligere kendte fra barndommen, og fra tiden i kollektivet Maos Lyst. Om livet med de smukke kvinder han har favnet og omfavnet, og om afskederne, aldrig med bitterhed, for han har formået at skabe et liv med frihed og glæde, og et liv med venskaber vi alle måtte ønske at have haft. Alle Troels forhold og venskaber bliver skildret med glæde i fortællerstemmen, og man fornemmer ægtheden, intet er forstilt eller uægte. Billedstoffet er måske ind i mellem en kende privat, men det gør intet, for i den gamle hippies verden har vi, hans læsere, fulgt hans eventyr, hans tanker og været med hele vejen. Fra barn i krigens tid, over lærlingetiden på skibsværftet i Helsingør, i 68ernes hippieverden og med på verdenshavene med Nordkaperen, i storme og stille stunder på oceanernes blå, og til hofbal for til sidst at ende på bondegården i Gravlev. 

Vi takker for turen, for bogen og håber at dine morgener på jorden stadig vil bringe lys og glæde. For dine bøger har. Tak for turen, sømand - og for morgenerne.

 

Materialer