Historisk roman om Danmarks slavefortid.

Susanna drømmer om at undslippe den daglige trummerum i Thy og slippe for kedelige håndarbejdssysler, da hun stævner ud mod de vestindiske øer for at bo på sin fjerne fars sukkerrørsplantage. Vil hun opleve nye spændende eventyr?

I marts måned 2020 udkom Nina Bellings roman ”Søstre”, og allerede nu findes den som Ebog på eReolen. Det er en historisk roman, der foregår i Thy og på Sankt Jan i 1792.

Susanna bor på en gård i Thy sammen med sin mor og sin bror. De er velstående og lever af de indtægter, Susannas far hiver hjem fra sukkerplantagen på den vestindiske ø Sankt Jan. Moren kunne ikke klare klimaet på Sankt Jan og trivedes ikke på øen, derfor flyttede hun tilbage til gården i Thy, og familien fik kun lejlighedsvis besøg af faren, der blev boende på Sankt Jan, hvor han ejer en sukkerrørsplantage. Da Susanna bliver en ung pige, rejser hun ud til sin far, og det går hurtigt op for hende, at faren og naboplantageejeren har arrangeret, at hun skal giftes med naboens søn Adrian, så plantagerne kan vokse og udvikles.

Gennem Susannas øjne bliver vi vidner til den grusomme slavehandel og de kummerlige livsvilkår, slaverne har. Klimaet er hårdt; varmt, fugtigt og med alt ødelæggende storme. Susanna registrerer dyrelivet og slaverne gennem sin tegneblok, men livet på Sankt Jan er ensomt og ensformigt, og hun lærer nye sider af sig selv og sin far at kende.

I enkelte kapitler har slavepigen Becca synsvinklen, hvilket giver en stilmæssig variation og på en anderledes måde understreger forskellen i kultur og perspektiv.

Dette er bogen for dig, der interesserer dig for Danmarkshistoriens mere mørke kapitler og kvinders vilkår.

Anbefalet af Maria Björnsdóttir

Lån bogen