Fredensborg Bibliotekerne har åbent igen

Fra den 18. maj har det igen været muligt at gå på biblioteket efter coronanedlukningen, men meget er anderledes.

------------------------------

Siden publiceringen af nedenstående artikel er nogle af de omtalte retningslinjer blevet opdateret. Læs den nyeste information om retningslinjerne.

------------------------------

Efter at have været lukket i mere end to måneder på grund af corona-/covid-19-pandemien er Fredensborg Bibliotekerne endelig åbnet igen den 18. maj.

Det er dog et anderledes bibliotek, man oplever, da der bliver taget strenge sundhedsmæssige hensyn. For det første er åbningstiderne ændret. De er for både Fredensborg, Humlebæk og Nivå Biblioteks vedkommende mandag til torsdag kl. 10-13 og 16-19 og fredag og lørdag kl. 10-13. Denne åbningstid er med betjening, og derudover er der ikke adgang til bibliotekerne.

Selve besøget på biblioteket vil for mange også se anderledes ud. Det er kun tilladt at låne, aflevere, få hjælp af personalet og finde bøger med mere på hylderne. Man må ikke benytte biblioteket til at læse avis, lege med sine børn i børneafdelingen, lave lektier, holde møder og så videre, og man kan ikke benytte offentlige pc’er, printere og kopimaskine. Alle besøg på biblioteket skal med andre ord være så korte som muligt. Det er derfor en god idé at reservere bøger på forhånd via bibliotekets hjemmeside og vente på besked om, at de kan afhentes, før man kommer.

For at sikre god hygiejne på bibliotekerne opfordres man til at spritte hænderne af, når man ankommer og forlader biblioteket. Der er opsat håndsprit til dette formål ved indgangen, og personalet vil hyppigt rengøre skærm og tastatur på selvbetjeningsautomaterne.

Som alle andre steder skal afstandskravet på en meter naturligvis også opretholdes på biblioteket, ligesom det er vigtigt, at ikke for mange mennesker befinder sig på biblioteket samtidig. Man kan derfor komme ud for, at man må vente med at komme ind, til andre har forladt stedet, eller man bliver bedt om at fordele sig mere.

For at begrænse tilstrømningen af mennesker, og for at personalet skal kunne følge med, opfordrer Fredensborg Bibliotekerne i øvrigt til at man venter lidt med at aflevere de lån man har haft liggende derhjemme i lukkeperioden. Man har nemlig helt til den 7. juni til at aflevere, uden at der skal betales gebyr.

På trods af restriktionerne i brugen af biblioteket, som vil vare foreløbig til starten af juni, håber Fredensborg Bibliotekerne, at besøgende på biblioteket vil opleve et behageligt og sikkert bibliotek.
 

Tags