Smukt og magisk juleeventyr for både børn og voksne

17.12.20
Rørende julehistorie fortalt i 24 kapitler af den norske forfatter Maja Lunde og illustrator Lisa Asiato.

Julian plejer at elske julen og ikke mindst juleaften, som tilfældigvis også er hans fødselsdag. Men denne jul har sorgen lagt sig som et tungt tæppe over familien. Det er den første jul, siden Julians højtelskede storesøster Juni døde, og hans forældre går rundt som nogle tomme kopier af sig selv - intet er, som det plejer. Og ingen taler om Juni, hverken de gode minder eller de triste følelser bliver der talt om. Det går ud over Julian og hans lillesøster Augusta, som savner deres storesøster, men også bare rigtig gerne vil have deres mor og far tilbage.

Men da Julian møder den rødhårede, sprudlende pige Hedvig, minder hun Julian om, hvor dejlig julen kan være. Langsomt indfinder juleglæden sig hos Julian, men hvordan får han skabt julestemning hjemme, når far og mor ikke er til nogen hjælp? Og selvom Julian rigtig godt kan lide at bruge tid sammen med Hedvig, begynder han alligevel at undre sig over flere ting. Der er nemlig noget mystisk ved huset, hvor Hedvig bor. Hvorfor er hendes familie aldrig hjemme, og hvem er den gamle mand, som flere gange dukker op ved Hedvigs hus? Der er lagt op til et julemysterie af den allerbedste slags, kan jeg godt afsløre!

 

Det er ingen tvivl om, at ”Snesøsteren” kalder på de store følelser. Det er en smuk historie, om livet efter at have mistet et nært familiemedlem. Den sætter fokus på, hvor vigtigt det er at kunne tale åbent om savnet og sorgen, og glædes ved de gode minder i stedet for at tie det hele væk. Samtidig er det også et smukt og magisk julemysterie, man som læser kan gætte med på undervejs. Den er fyldt med de fineste illustrationer, som bare oser af julemagi, den helt perfekte bog at læse højt i december måned.  

For børn fra ca. 8 år og deres voksne.

Bogen kan læses på e-ReolenGo i denne tid, hvor du ikke kan komme på biblioteket.


 

Materialer