Bøger om fritidsaktiviteter for børn og unge

22.04.24
Her på siden sætter vi spot på bøger om fritidsaktiviteter og du finder derfor børnekulturformidlernes anbefalinger på nogle af de bedste bøger om alt fra kæphesteridning til kagebagning.

Ninna

Vilde og kæphesten Winner af Jenny Bicho

Kæphesteridning er en ret ny sportsgren, og derfor er bøgerne om Vilde og kæphestene de første om emnet. Bøgerne lever fuldt op til kendte hesteserier som fx bøgerne om Sigge, nu blot med en kæphest i centrum istedet for en levende hest. Vilde og hendes veninder går op i sporten og deres kæpheste med liv og sjæl, og bøgerne indeholder masser af hyggelig stemning, spænding, konkurrence, venskab, oplevelser og store følelser.

Højtlæsning fra 7 år og selvlæsning fra 9 år.

Kubik - Laura kører speedway af Per Østergaard

Sej letlæst serie for børn, der elsker fart over feltet. Laura, hendes kusine og lillebror kører alle speedway og vi følger dem både før, under og efter konkurrencerne. Masser af flotte illustrationer, der støtter læsningen. Ekstra point for at vise en sportsgren som speedway, som noget der både er for piger og drenge. 

Fra 7 år.

Nynne 

Jørgen Pingvin limer noget, som ikke vil ligge stille af Sabine Lemire

Hjemme hos os er jeg og min lille 5-årige medlæser tossede med bøgerne om Jørgen Pingvin. Den lille opfindsomme Pingvin, der elsker at hamrer, skrue og bore og som skaber mange forskellige ting, er et herligt bekendtskab. Jørgen Pingvin er kreativ, fantasifuld og nogle gange en smule uheldig. I ”Jørgen Pingvin limer noget, der ikke vil ligge stille” får Jørgen Pingvin en ny klassekammerat, der hedder Jørgen Kanin. Jørgen Kanin elsker at bygge maskiner lige så meget som Jørgen Pingvin gør, og sammen giver de sig i kast med at bygge en maskine, der både kan bekæmpe farlige dyr og køre hurtigt, meeeen det går ikke helt efter planen.    

Til alle børn med en lille opfinder i maven.

Fra ca. 4 år.  

Anne

Vindervilje af Viktor Axelsen

Som 16-årig vinder Viktor Axelsen ungdomsverdensmesterskabet i badminton, og verden (og medierne) får pludselig øjnene op for det unge stortalent. Men badmintondrømmene var allerede til stede hos den 6-årige Viktor, og vi får lov at følge karrieren med fokus på det, der giver personlig styrke og mental ro i elitesportens verden.

Biografi fra ca. 15 år.

Sådan græder man på scenen af Jesper Wung-Sung

Noah stopper med at spille fodbold for i stedet at begynde til teater. Skiftet er ikke ukompliceret, og en ny vennekreds og spirende kærlighedsrelationer opstår. Hvem vil Noah vælge at være – og hvem vil han være sammen med?

Ungdomsroman fra 14 år.

Stine

Sådan bliver du elitefodboldspiller

Til de unge der lever og ånder for fodbold så er her den ultimative guide at optimere sit spil. Foruden spil og træningstips, kommer bogen også forbi motivation, øvelser, kost og søvn.

En virkelig omfattende og inspirerende bog, både for dem der drømmer om at blive professionelle og for dem der bare kan lide sporten.

Fra 12 år.

Catharina

Meyers Bageskole for børn

Meyers bageskole for børn giver en fin og grundig introduktion til hvad det vil sige at færdes i et køkken – og selvfølgelig hvordan man bager. Der er rig mulighed for at bage sammen voksen og barn, men også for at slippe børnene fri i køkkenet på egen hånd. Værsgo’ og bag!

Fra ca. 10 år.

Pote-klubben af Michele Assarasakorn

For mange børne er kæledyr noget af det ypperste inden for, hvad man kan bruge sin fritid på. Serien Pote-klubben er graphic novels, der på fin vis bl.a. handler om venskab og uenighed – og et brændende ønske om at have dyr med poter i sit liv.

Fra ca. 9 år.