Vi fejrer FN's internationale læsedag: De bedste bøger lige nu til de 9-12 årige

28.08.23
8. september er FN's internationale læsedag. Det markerer vi ved at give jer vores bud på de bedste nye bøger inden for udvalgte temaer til børn og unge i alle aldre. Her på siden finder du bøger til de 9-12 årige.

Tema: Venskab

Søstrene Gyldenhjerte - Lucilles skat af Di Gregorio

Bogen er det 3. bind i graphic novel-serien om de tre søstre, Sarah, Cassiopeia og Lucille Gyldenhjerte. Historien handler om venskabet mellem de tre meget forskellige søstre - og om opklaringen af et mysterium. Historien er realistisk med et strejf af magi, bl.a. i form af en strandet hval, der giver hovedpersonen Lucille en besked.

Tema: Hverdag

Mit liv – med drenge! af Anette Vinther Jensen

Har du nogensinde fået et nej fra dine forældre til noget, som alle andre må? Så ved du helt præcis, hvordan Lullu har det. I sin dagbog fortæller Lullu bl.a. om, at hun må ikke få huller i ørerne, og næsten værst af alt, så bekendtgør mor og hendes kæreste Bjørn, at de skal flytte sammen i Bjørns hus sammen med hans to sønner. Bogen er 3. bind i serien om Lullu og hendes liv med drenge.

Tema: Fantasy, magi og spænding

De glemte vogtere – tidsdyret af Andreas Boeskov

 

Tema: Humor

Hvad nu, Harper Drew? - det store talentshow af Kathy Weeks

Harper skriver dagbog, for at holde styr på alt det vanvittige, der sker omkring hende. Hendes familie er tossede på hver deres måde og ulykkerne står i kø. Oveni det hele er der pludselig en pytonslange løs i byen, som hendes bror beslutter sig for at fange.

Bogen er bind 2 i serien om teenagepigen Harper og er skrevet i den populære dagbogsform med små tegninger hist og pist og fart over feltet. Ingen læser vil kede sig her! 

 

Tema: Faglitteratur

Højt mod nord

I denne bog kan du læse om de imponerende dyr, der alle har det til fælles, at de lever højt mod nord og har tilpasset sig det hårde klima og de udfordringer, der kan være i den nordiske natur. Fantastisk smukt illustreret bog, der gør dig klogere. En fin lille detalje er, at det er dyrene selv, der fortæller deres historie.