Foto: Rune Christiansen
Foto: Rune Christiansen

Vejen til sportslig succes

Opbygningen af en mental fodboldkriger

Hvad skal der til for at blive professionel fodboldspiller?

Tusindvis af unge fodboldspillere stiller sig selv det spørgsmål, og med bogen ”Den mentale kriger” giver det tidligere stortalent Kim Boye sit bud på, hvad der skal til. For modsat hvad du måske tror, så er vejen til den professionelle tilværelse som boldspiller ikke kun afhængig af teknik og talent. Det er i lige så høj grad et spørgsmål om mentalitet.

Elitesport kræver nemlig lige så meget mentalt som fysisk, og Kim Boye forsøger på en let og overskuelig måde at give unge, håbefulde talenter en godtepose af gode råd, som kan skabe et fundament for deres ambitioner og karriere. Du får både et indblik i Boyes egne kampe som professionel, hvor han hudløst ærligt fortæller om de hårdt tilkæmpede erfaringer, han har gjort sig. Derudover tilbyder han en lang række værktøjer, som det spirende talent kan bruge til at bygge sin egen ’elite’-mentalitet op. Bogen tager udgangspunkt i fodbold, men der er ingen tvivl om, at Kim Boyes coaching sagtens kan overføres til andre sportsgrene.

Kim Boye var professionel for Brøndby og millimeter tæt på et skifte til FC Barcelona, da en knæskade stoppede karrieren. I dag fungerer han som mental coach for danske udenlandsprofessionelle fodboldspillere, og er blandt en af grundene til, at Martin Braithwaite endte i FC Barcelona. Ikke på grund af Boyes kontakter, men på grund af sin evne til at coache Braithwaite til at få det optimale ud af sit talent.