Superhelte turned bad boys

08.04.20
Hvis du står og mangler en bog med tydelig inspiration fra tegneseriernes superheltuniverser, science fictions dystopier og computerspil, kan du begynde her.

Stålhjerte er et godt blandingsprodukt af en roman. Den trækker både på science fictions dystopier, på fantasygenren, på computerspil og på tegneseriernes superhelteuniverser. Og den gør det på en yderst spændende og underholdende måde, der undervejs også vækker til tanker.

Stålhjerte foregår i en nær fremtid. Efter at en meteorlignende genstand en aften har vist sig på nattehimlen, begyndte visse mennesker i verden at udvikle superkræfter. Men i modsætning til de superhelte, vi normalt kender, bliver disse nye kræfter ikke brugt til det gode, men tværtimod til at tage magten over verden på en særdeles diktatorisk måde. Disse supermennesker kaldes episke.

Stålhjerte, som bogen er opkaldt efter, hersker således i Newcago – tidligere Chicago. Stålhjerte har den evne, at han kan lægge alle bygninger i ruiner – og overdække dem med stål, hvilket han har gjort ved hele byen. Samtidig har han allieret sig med den episke Nattevælde, der har henlagt byen i et evigt mørke. Her må man indrette sig efter Stålhjerte eller lide en krank skæbne – ofte døden.

Hovedpersonen i bogen er David – en stor teenagedreng – hvis mål er at kunne slutte sig til byens frihedskæmpere Fortropperne. David har en helt personlig grund til at ville dette – som barn så han Stålhjerte slå sin far ihjel. Og David har et godt kort på hånden i forhold til Fortropperne – han har igennem længere tid studeret de episke, specielt med henblik på at finde den ene svaghed, hver episk har. En svaghed, det er nødvendig at kende, hvis man vil besejre den enkelte episke.

Stålhjerte er en yderst spændende og underholdende bog. Man følger Fortropperne - deres strategier, deres planlægninger, deres skjulesteder, deres overlevelseskamp og deres meget detaljeret beskrevne kampe med de forskellige episke, de møder på deres vej.

Bogen vil typisk henvende sig mest til store drenge og mænd, men kan anbefales til alle, der kan lide at læse dystopier.

Der findes tre titler i serien om David og Fortropperne (1. Stålhjerte; 2. Ildkamp; 3. Kalamit). De findes alle på eReolen.

Lån bogen