Min far er en tiger
Min far er en tiger

Rørende roman om kræft

05.11.15
Sider fyldt med følelser, kærlighed , angst og håb.
 
”Jeg har skrevet om min far, fordi sorgen og kærligheden og min indre forfatter befalede mig det over enhver diskussion. Jeg har haft store visioner med denne roman, og de har hele tiden rakt ud over mig selv, jeg har ikke skrevet for mig selv, til mit eget sårede hjerte som publikum, jeg har skrevet med den vision, at de oplevelser, jeg havde, det forløb min familie begyndte at stride sig igennem, da min far fik sin kræftdiagnose, måtte og kunne løftes ud over den rent familiære og personlige sfære til noget universelt smukt og helende i al sin forfærdelighed.” 
 
Dette er Sara Roepstorff´s egen begrundelse for at skrive bogen, og jeg synes, hun er lykkedes så fantastisk med det. 
Sara, Cille og Petra er tre voksne søstre, hvis far bliver syg af leukemi. Sara fortæller historien om familiens kamp for at bevare håbet og troen på, at faderen bliver rask. Hun fortæller om angsten for at miste, der pludselig tager over. Hverdagen med studiet og kæresten der pludselig bliver ”noget andet” i lyset af faderens sygdom. Dødsangsten og ”hvad er egentlig meningen med livet”…? Forholdet mellem de tre søstre, men også forholdet til moderen og hendes sorg og angst. 
 
Denne bog er til alle…men måske især til mennesker, der bokser med de store tanker, der opstår, når man rammes af uventede store følelsesmæssige udfordringer . Ikke udelukkende kræft, men også andre sygdomme der kan true . Bogen er meget meget smuk t skrevet. 
 
Materialer