Forside:.Pinefuld forelskelse

Pinefuld forelskelse

Ester Nilsson er digter og essayist. I forbindelse med sit arbejde med et foredrag om kunstneren Hugo Rask, kommer hun til at føle beundring og et nært slægtsskab med ham. Beundringen udvikler sig til en besættende forelskelse, da hun møder Hugo Rask personligt.

Dette er bogen om besættelse og forelskelse, og hvordan jordbundne, fornuftige og normalt kritiske mænd såvel som kvinder kan komme fuldstændig ud i tovene.
Ester reagerer som en usikker teenager. Hun er bange for at afsløre sin besættelse, bange for at blive til grin. Hun finder påskud for at mødes med Hugo Rask, hun venter på mails, mobilopkald og invitationer. Hun kredser om hans arbejdsplads og bruger alle mulige og umulige metoder, for at få kontakt med ham.
Hugo Rask er ikke upåvirkelig, han er forfængelig og til fals for smiger og opmærksomhed. Men Ester er blot en blandt mange for ham – og det nægter hun at indse.
Det er en kløgtig og afslørende bog om, hvad forelskelse kan gøre ved selv de mest rationelle mennesker. Hvordan vi bedrager os selv og ikke kan se sandheden i øjnene.. 

Af Lisa Juhler

 

Materialer