Vi fejrer FN's internationale læsedag: De bedste bøger lige nu til de 3-6 årige

23.08.23
8. september er FN's internationale læsedag. Det markerer vi ved at give jer vores bud på de bedste nye bøger inden for udvalgte temaer til børn og unge i alle aldre. Her på siden finder du bøger til de 3-6 årige. Her på siden finder du bøger til de 3-6 årige.

Tema: Venskab

Birks gamle og nye venner af Thomas Lagermand Lundme

Birk og Thorbjørn har bygget en legehule. De har det sjovt, men pludselig dukker Storm op for at drille. Hvorfor gør han mon det? Utrolig fin og relaterbar billedbog om venskab, mobning og regnbuefamilier. 

Tema: Hverdag

Bea og Basse af Sabine Lemire

Bea og Basse er tvillinger, men Bea kom ud af mors mave før Basse, så derfor er hun større end ham… eller hvad? Basse vil ikke være den lille, og han er i hvert fald meget modig, da familien får besøg af en edderkop.

Der er to andre bøger i serien om Bea og Basse. Alle tre bøger udmærker sig ved at omhandle genkendelige temaer og have masser af søde illustrationer.

Tema: Fantasy, magi og spænding

Legenden om havfruens hale af Beatrice Blue

Theodor fanger en smuk havfrue, som han tager med hjem til sin samling af havdyr. Havfruen får det dårligere og dårligere, så Theodor sætter hende tilbage i havet og bliver vidne til, hvordan havet giver hende fornyet liv (og en hale). Fortryllende billedbog med fantastiske illustrationer, der er fuld af magi og eventyr.

Tema: Humor

Anton & farmor flyver op til Vorherre og be'r om godt vejr af Thomas Brunstrøm

Makkerparret bag Sallys Far-bøgerne har også skrevet de sjove, fantasifulde og gakkede bøger om Anton og farmor. I den nyeste historie er det meget snart Antons fødselsdag, og der er planlagt en havefest. Desværre er vejrudsigten ikke for god, så Farmor og Anton flyver af sted i farmors luftballon for at finde vorherre og bede om godt vejr.

Tema: Faglitteratur

Greta Thunberg af Isabel Vegara Sánchez

Et af de nyeste skud på stammen i den fine serie ”Små mennesker, store drømme” er bogen om Greta Thunberg. Her bliver der givet en super god og kort introduktion til Gretas liv, og bogen fortæller bl.a. om, hvordan hun strejkede fra skole for at få de voksne til at tage klimaproblemerne alvorligt.