Vi fejrer FN's internationale læsedag: De bedste bøger lige nu til de 0-3 årige

29.08.23
8. september er FN's internationale læsedag. Det markerer vi ved at give jer vores bud på de bedste nye bøger inden for udvalgte temaer til børn og unge i alle aldre. Her på siden finder du bøger til de 0-3 årige.

Tema: Venskab

Store følelser for de mindste: historier om at være vred, bange, modig, ked af det - og blive glad igen

Fin billedbogssamling med små historier, der afspejler de forskellige følelser, børn møder i deres hverdag og som de skal lære at rumme og håndtere. Det er ikke altid nemt at være et lille menneske med store følelser, og det kan hjælpe at spejle sig i litteraturen og finde ud af, at man ikke er alene og at de følelser, man har, ikke er forkerte. 

Bogen er perfekt til at dykke ned i fra tid til anden, når de forskellige følelser dukker op og man har brug for at forstå sig selv lidt bedre.

 

 

Tema: Hverdag

Godmorgen Pelle! af Ellen Karlsson

Der er mange rutiner og gentagelser på en morgen, og vi følger her i bogen drengen Pelle igennem påklædning, morgenmad, tandbørstning og andre af morgenens ritualer. Billedsiden er en stor del af historien, ordene er ikke mange, hvilket gør bogen oplagt til samtale og sprogstimulering. Hvad spiser Pelle til morgenmad og hvad farve er hans forskellige ting?  Har I mon de samme morgenritualer som Pelle eller er der noget, I gør anderledes? 

Hyggelig bog om hverdagen for de allermindste.

Tema: Fantasy, magi og spænding

Lille Tut og søhestene af Maria Mac Dalland

Eventyrlig fortælling om Lille Tut der sammen med katten Gato og Nissen, der bor inde i væggen, tager på en magisk rejse ned under havets overflade. Nisse kan nemlig trylle både Lille Tut og katten mindre, og forvandle sin Økologkopter til et Økologskib. På havets bund møder de en søhestefamilie med søhestebabyer, der fryser. Kan Lille Tut og hendes venner mon hjælpe dem? 

Fin lille fantasifuld fortælling, der introducerer de allermindste til den magiske genre.

Tema: Humor

Buller plasker af Mervi Lindman

Bullers søster skal vande familiens jordbærplanter - så Buller vil også vande! Med sin lille vandkande, går Buller afsted og vander alt på sin vej; både blomsten, fodbolden og alle de andre ting, man vist ikke helt plejer at vande. Da vandkanden er tom, begynder det heldigvis at regne - og nu kan Buller plaske endnu mere med vand!

Bøgerne om Buller er en vidunderlig tilføjelse til striben af korte billedbøger, der med humor og varme formidler små hverdagsfortællinger.

Tema: Faglitteratur

Om os! af Hector Dexet

Selvom mennesker ser forskellige ud på ydersiden, er store dele af os egentlig ens. Vi har allesammen ti tæer, vi bruger vores næse til at lugte med og maden kommer ned i vores maver, når vi spiser. I munden har vi tænder, som vi bruger til at spise med og dem skal vi passe på. 

Om os! er perfekt til at introducere den første læring om kroppen og dens funktioner igennem dialog og sjove grafiske virkemidler.