kan_du_hoere_traeerne_snakke.jpg

Så overraskende, at du får lyst til at gå på opdagelse i skoven – i dag

Hvad lærer træbørn i skolen? Er der internet i skoven? Sjove spørgsmål som forklares i bogen: ”Kan du høre træerne snakke” af skovfoged Peter Wohlleben.

Du inviteres hermed på en opdagelsesrejse med opgaver undervejs i faktabokse, i form af ”Prøv det”, ”Skov-info” ,”Tjek det”,  ”Quiz”, og ”Se her”. Man bliver nysgerrig, og læselysten understøttes af flotte farverige naturbilleder i bogens 12 kapitler.
Her fortælles om ”modertræer” der mærker deres egne ”plantebørn” og fodrer dem med sukkervand. Der er også historien om skovens såkaldte internet – svampe sender information for træer – og får sukkervand i betaling. Det sker via svampenes underjordiske forbundne rodnet. 
Børn opfordres til at bruge alle sanser på en tur i skoven, at dufte, mærke, smage og se på skoven. En harpiks-krydret lugt kan f.eks. spores, når et grantræ bliver stresset. Bogen præsenterer spændende former for liv i naturen, der viser, hvordan alt er kædet sammen.
Bogen indbyder til aktiv deltagelse ved faktabokse og ture ud i naturen. Børn og deres voksne kan i fællesskab tage på opdagelsestur og forundres.
Forfatteren har tidligere skrevet bøgerne: ”Træernes hemmelige liv” og ”Dyrenes hemmelige liv”, og dele af disse bøgers indhold præsenteres i denne sjove og informative billedfagbog. Mine varmeste anbefalinger. 

Anbefalet af Anita Hartelius

 

 

Materialer