Forside Ordbrodøsen
Forside Ordbrodøsen

Når fantasy og instagram arbejder sammen.

16.07.18
En ordbrodøse har magt over folk. De ord hun skriver er folk tvunget til at adlyde. Alba har altid vidst, at hun ville arve sin families magiske evner, når hun blev 18 og blive ordbrodøse. Hun opfylder alle kriterierne for det. Alligevel fejler hun som den første prøven.
Alba mistede begge sine forældre, da hun var lille, men voksede op med bevidstheden om, at hun en dag ville blive en ordbrodøse ligesom sin mor. Bortset fra at kraften, der skulle komme, når hun blev 18, ikke dukkede op.
Alba er nu tvunget til at genoverveje hele sit liv, om det, ikke at få den kraft hun var lovet, er enden på hendes skæbne, eller måske giver hende lov til at forme sin egen.
Samtidig opdager Alba langsomt, at gamle hemmeligheder er ved at bryde frem, og liv er i fare. Især hendes eget.
Og hvis hun skal redde sig selv og nogen andre, er der et gammelt mysterium, hun skal opklare.
Ordbrodøsen er et frisk pust i urban fantasy genren, både fordi det er en ny form for magi, men også fordi der ikke er særlig meget af den – det er i langt højere grad personerne og mysteriet, der driver historien frem.
Og så kan jeg også godt lide, at den foregår lidt tæt på – Alba starter i Sverige og kommer lidt omkring – blandt andet forbi Danmark.
Alt i alt en nutidig Urban Fantasy bog, hvilket afspejles både i sproget og karaktererne, og hvor magi og sociale medier spiller en lige stor rolle.
Materialer