Halloween: Gys, uhygge og spænding for de 13-16 årige

15.09.23
Halloween højtiden er over os og det betyder gys og uhyggelig historier. Derfor har vi samlet vores bedste bud på litteratur i den uhyggelig genre til børn og unge i alle alder. Her på siden finder du børnekulturformidler Annes bedste anbefalinger på gys og uhyggelige læsning til de 12-16 årige.

Frankenstein genfortalt af Kenneth Bøgh Andersen

En af de mest klassiske gyserfortællinger bliver i denne version genfortalt i moderne form for unge! Det er historien om videnskabsmanden Victor Frankenstein, som skaber et levende væsen af dødes kropsdele. Men da monsteret først er vakt til live, er dets handlinger ude af Frankensteins hænder. Grufulde, ondskabsfulde handlinger, men det er også et ensomt og længselsfuldt monster, vi møder i denne historie.

Fra 12 år.

Dødens å af Annette Bjørg Koeller

Pigen Fria lever i en landsby i 1873 – og her sker mærkelige drukneulykker i åen nærved. Fria er i stand til at opklare dem, og undervejs viser det sig ikke at være ulykker, men mord. Men hvem er morderen? En spændende historisk roman, hvor vi igennem spænding og gys fra først til sidst får viden om et ældgammelt væsen fra danske folkesagn: Åmanden.

Fra 12 år.

Zam af Jesper Wung-Sung

Zam er på mange måder en helt almindelig, god dreng, der går i en almindelig skole med andre almindelige børn og unge. Eller – han er i hvert fald god til at lade som om, han er almindelig. For Zam er i virkeligheden zombie – og en dag går det galt. Zam bider Oscar, en af skolens mobbere, og derfra sættes gang i et væld af begivenheder i byen, for Zam og byens andre zombier. En bog der perfekt kombinerer zombie-fascination og fortællingen om at føle sig anderledes og ensom.

Fra 13 år.

Materialer