Bøger om skole, venner og hverdag for de 9-12 årige

10.08.23
Fritidslæsning om venner, skole, familie og fritid er altid populært og børnebogsforfatterne er supergode til at skrive om emner, som nutidens børn kan spejle sig i. Bibliotekets hylder bugner af hverdagsnær litteratur, som børn kan identificere sig med, og som samtidig er sjov, spændende og tankevækkende.

Jasseminho – den første panna af Frederik Langer

Læs den første bog i serien om Jasseminho, der spiller street-fodbold. Bogen er den første i en serie om netop street-fodbold, men også om venskab, sammenhold og respekt.

Fra 10 år

VIL. HAVE. KAT! af Ellen Sofie Lauritzen

En både alvorlig og morsom fortælling om svære venskaber, livet som skilsmissebarn og seje katte – og om at man faktisk bliver lidt lykkeligere af at se en kattevideo.

Fra 9 år

Louca – startskuddet af Bruno Dequier

Hvis du er til serien om Wimpy Kid er ”Louca” måske noget for dig. Det er en sjov tegneserie om en dreng, der er lige så doven som han er klodset. Han beslutter sig for at tage sig sammen, men det er ikke så let. Han får hjælp fra uventet kant, da han møder spøgelset Nathan.

Fra 10 år

Miras dagbog af Sabine Lemire

Hvis du har læst alle de grafiske romaner om Mira og hendes hverdag, venner og familie, får du her et kig ind i det allerhelligste – nemlig hendes dagbog, der rummer tanker, følelser og hemmeligheder. Bogen dækker over alle de forudgående grafiske romaner og kredser om familie, venskaber, forelskelser og meget mere.

Fra 10 år

Jeg er Luca af Jean-Loup Felicioli

Luca er en fin og rørende fortælling om skole, venskab, kærlighed og identitet. Luca er lige flyttet med sin familie og skal starte i ny skole, og der gør Luca ekstra nervøs. Vil hun nogensinde blive accepteret, som den hun er, og tør hun fortælle sin hemmelighed til de andre?

Fra 11 år

Materialer