Vi fejrer FN's internationale læsedag: De bedste bøger lige nu til de 6-9 årige

28.08.23
8. september er FN's internationale læsedag. Det markerer vi ved at give jer vores bud på de bedste nye bøger inden for udvalgte temaer til børn og unge i alle aldre. Her på siden finder du bøger til de 6-9 årige.

Tema: Venskab

Allerbedste Molly - har ingen venner af Sabine Lemire

Det er en rigtig møg-lørdag! Ingen har tid til at lege med Molly – ikke engang hendes lillebror. Men da forældrenes gæster ankommer, har de Oli med. En sød dreng, der kan lide at tegne og synes, at Molly har et flot værelse. Bogen er en fin og letgenkendelig fortælling om et ganske almindeligt barneliv med venskaber, ensomhed, kedsomhed og den første forelskelse.

Bogen er 5. bog i serien "Allerbedste Molly" og kommer fra forfatteren til graphic novel-serien om ”Mira”.

Til både højtlæsning 7 år og selvlæsning fra 9 år.

Tema: Hverdag

FC Sutsko - alle for én af Gry Kappel Jensen

I denne 1. bog i serien om ”FC Sutsko” følger vi fodboldspilleren Milo, som i et letlæst og flydende sprog fortæller om verdens bedste fodboldklub – sådan da. Milos hold har desværre indtil videre tabt hver eneste kamp, men det kommer helt sikkert til at ændre sig.

For selvlæsning fra 8 år.

Tema: Fantasy, magi og spænding

Lulu Lukøje – rejsen fra drømmeløse af Adam O.

Bogen er 1. bind i serien om ”Lulu Lukøje” og det er en magisk historie om at drømme, have fantasi og at gøre oprør mod det kedelige. Den er skrevet og illustreret af Adam O. og handler om Lulu, som bor i Drømmeløse, hvor ingen drømmer. Men så finder Lulu en gammel gul bus og får en nøgle af en krage. Og så starter eventyret.

Til højtlæsning fra ca. 6 år og selvlæsning fra ca. 11 år.

Tema: Humor

Racerbillen af Bobbie Peers

Ella og Felix er pludselig kommet i problemer. Midt i en forlystelsespark i den anden verden er Ella og Felix taget til fange af nogle mærkelige robotter. Hvordan slipper de to venner fri igen, og hvem har taget dem til fange? Denne sjove og spændende bog er 7. bind i den eventyrlige serie om "Opdagerklubben". Bogen har sjove og farverige illustrationer, og serien findes også i en super god indlæsning på eReolen.

Til højtlæsning fra 6 år og selvlæsning fra 9 år.

Tema: Faglitteratur

Verdens farligste edderkopper af Sebastian Klein

”Verdens farligste edderkopper” er sidste skud på stammen i serien "Læs med Sebastian Klein”. Udover verdens farligste edderkopper finder du også fakta om edderkopper, og ikke mindst spændende historier om menneskers farlige møder med dem.

Til højtlæsning fra 6 og selvlæsning fra 8 år.