Tiberius Tudefjæs vil droppe julen i år. Den minder ham om sidste år, hvor hans mor forlod dem.

16.12.20
I aften er det jul, men det er noget møg. Tiberius havde ellers glædet sig. Især til andesteg med brun sovs. Men da han slog øjerne op, kom han i tanke om julen sidste år. Det havde været den værste jul nogensinde.

Det er morgen i det lille hus på Kastanjevej, og Tiberius ligger i sin seng og kan høre sin far pusle rundt i køkkenet. Tiberius synes, at det er en hyggelig lyd, men faktisk er det ikke en hyggelig morgen, for det er juleaften i aften, og Tiberius glæder sig slet ikke til jul. Han kommer i tanke om sidste jul, som var den værste jul nogen side, for hans mor var lige rejst til Argentina. Derfor var det kun Tiberius og hans far, som holdt jul, og juleanden var brændt på.
 Tiberius står op og skynder sig ud af huset  for at komme væk fra far, som er i rigtig julestemning.
 Han tager sig kælk og sin hund Skrid-Elvis med over på Djævlebakken. På Djævlebakken møder Tiberius Lille Jeppe. Tiberius fortæller Lille Jeppe, at han vil køre ned af Djævlebakken uden at sætte fødderne ned, på den måde kan han få rigtig meget fart på og køre helt ud på cykelstien.
 Da Tiberius kommer susende ned på cykelstien, rammer han uheldigvis en mand med nissehue på, som komme gående med en stor sæk med gaver, og alle gaverne flyver rundt i luften. Heldigvis sker der ikke noget, og manden bliver slet ikke sur. Manden fortæller, at han er på vej til et børnehjem for at dele gaver ud til børnene, som bor på børnehjemmet. Manden fortæller også, at der er mange mennesker, som ikke har nogen at holde jul med, og som bare venter på, at hverdagen skal starte igen. Tiberius bliver rigtig ked af, at han forlod huset for at komme væk fra far. 
Tiberius siger god jul til manden og Lille Jeppe og skynder sig hjem til far, og de ender med at få en rigtig hyggelig jul sammen.