”Forrædderikke” står der på væggen på skolens toilet!

Drama på scenen og i venindegruppen
Frederikke er en af tre veninder, der altid hænger ud sammen. Men nu er der optagelsesprøve til dramakonkurrencen – hvem skal have hovedrollen? 
Det er nærmest forudbestemt, at Gudrun med det lange lyse hår får den. Men i sidste øjeblik ombestemmer Frederikke sig, og stiller også op – ikke fordi hun regner med at vinde, men inderst inde vil hun gerne være med. Straks hun har meldt sig, får hun dårlig samvittighed, for hun ved jo godt, at Gudrun så gerne vil. Deres venskab bliver ikke just bedre, da Frederikke faktisk vinder, og samtidig skal spille sammen med Ludvig, som Gudrun godt kan lide. Det viser sig, at Ludvig og Frederikke har nemt ved at snakke med hinanden, og de har det rigtig sjovt sammen – lige indtil Ludvig sladrer til Gudrun om hulen i skoven. Livet bliver temmelig trist for Frederikke, for nu har hun ingen veninder, og bedre bliver det ikke, da hun er skyld i, at hendes lillebror kommer til skade.
Frederikke er en pige med fejl som alle os andre – hun gør nogen gange nogle ting, som hun godt ved er forkerte, og på den måde, synes jeg, at man nemt kan identificere sig med hende.
 
Af Nanke Linstow
 
Materialer