FN's Internationale Børnedag Børns ret til: Sundhed og trivsel

17.11.23
D. 20. november er det FN's internationale børnedag. Dagen er til for at bevidstgøre børn verden over om deres rettigheder, som blandt andet at alle børn har ret til at lege, gå i skole og behandles lige uanset køn. På Fredensborg Bibliotekerne markerer vi dagen ved at fremhæve en god portion børnebøger, der på hver sin måde belyser et område, der både er nævnt i FN's Børnekonvention, men som samtidig også fremgår af FN's verdensmål.

Min dag i børnehave af Ina Haller

Denne perle er skrevet af psykolog Ina Haller og handler om at styrke børns sociale kompetencer med udgangspunkt i letgenkendelige hverdagssituationer fra børnehaven. I bogen er vi med de to gode venner Frederik og Katinka i børnehave med alt, hvad en børnehavedag byder på – fra morgenstundens farvelseance, til legestunder og toiletbesøg. Den fine historie er krydret med forslag til den voksne læser om samtaleemner og små aktiviteter, der støtter op om temaerne i bogen. 

Fra 4 år

Ro på – Fremtiden er din – du bestemmer selv af Camilla Skovgaard

”Ro på” er vist sjældent det, du som ung hører, når snakken falder på uddannelsesvalg og fremtid. For du kan føle dig både forvirret over de mange muligheder, der findes, presset af forventningerne til dig eller bare i tvivl om, hvad du faktisk gerne vil. Står du dét sted i livet, er bogen ”Ro på” måske netop god at kaste sig over. Her fortæller mennesker med forskellige livs- og uddannelsesforløb og deres egne veje og vildveje, og om hvordan netop tvivl og den snørklede vej, kan vise sig at være den helt rigtige.

Bogen kan lyttes på eReolen fra 13 år

Hvad har du pakket i din magiske rygsæk i dag? af Pia Müller og Jesper Bay-Hansen

En fantastisk og anderledes højtlæsningsbog for børn og de voksne, der omgiver dem. Bogen handler bl.a. om, at trivsel er noget, vi selv er med til at skabe, og den giver bud på konkrete værktøjer til trivselsskabelsen for både børn og voksne. Bogen henvender sig hovedsageligt til børn fra 4-9 år, men ældre børn og voksne i alle aldre kan også med stor fordel læse bogen og prøve kræfter med ”lykkeaktiviteterne”.

 

Sænk farten af Rachel Williams

Bogen illustrerer på fineste vis, hvordan naturen kan åben sig for øjnene af os, hvis blot vi sænker farten.

Højtlæsning fra 6 år.