Bogen om alle de grimme ord, du ikke må sige.

27.04.21
Vidste du, at man kan lære aber at bande? at man i England bruger to fingre, hvis man vil sige ” Fuck You”? at der er en ø i Norge, der hedder Lort? at der findes en film, hvor der bliver sagt ”Fuck” 569 gange,? Eller at man kan blive stærk af at bande?

Hvis dine forældre har lært dig, at du ikke må bande, så har de ret. Men derfor kan du jo godt lære alt muligt om bandeord.
I bogen, Hvad fanden er et bandeord, er der skrevet en masse om alle de grimme ord, du hører og måske kender. Faktisk kan man inddele de grimme ord i skældsord og bandeord. 

•    Bandeord er dem, du bruger, hvis du får din finger i klemme, og det gør herreondt. Så siger du måske ”Av for satan, det gjorde herreondt!”. ”For satan” er et bandeord.
•    Skældsord er dem, du bruger om andre. Hvis lede Lauge fra parallelklassen for eksempel stjæler din madpakke for tredje gang på en uge, kan det være, at du siger – eller måske tænker: ”Lauge, din kraftidiot!”. Kraftidiot er et skældsord.

I bogen kan du også lære noget om Hundredeårskrigen, en polsk stangspringer, et tysk punkband og en italiensk kunstner, der har puttet sin lort i en dåse. 
Du kan lære noget om de bandeord, man brugte i gamle dage, og noget om bandeord i andre lande, som du måske kan bruge, hvis du skal ud og rejse. 
Og så kan du lære at bande uden at bruge din mund, bare ved at bruge håndtegn.

Fra 7 år