5 gode bøger til begynderlæseren

10.08.23
Bøger om skole, venner, familie og alt det andet, der fylder i et børneliv, og som de fleste børn kan spejle sig i, er noget som mange børn er glade for. De danske børnebogsforfattere er gode til at skrive i denne genre, og der er derfor masser at finde på bibliotekets hylder - også til de helt nye læsere.

Axel og Omar af  Helena Bross

Serien beskriver de to venners hverdag i deres klasse, hvor de kommer ud for forskellige ting, som de fleste børn kan identificere sig med. Fx bliver Omar forelsket i Ella, men vil ikke have at de andre i klassen får det at vide. Eller den dag, hvor en fugl flyver ind i skolens vindue og hele klassen sammen må hjælpe den.

Hverdagsnær læsning for begynderlæseren, lix 7-11.

Idas ipad er væk af Marie Duedahl

Ida har fået en ny ipad, men hun må ikke tage den med i skole for sine forældre. Da hun alligevel sniger den med, og den bliver væk, ved Ida ikke hvad hun skal gøre, for nu bliver far helt sikkert sur.

Begynderlæsning med letgenkendeligt dilemma, lix 5

Lui kan alt af Trine Bundsgaard

Lui Linea plejer at elske skolen, men da de en dag skal skrive en bog, vil bogstaverne ikke som hun vil - og så er det ikke længere sjovt at gå i skole.

Begynderlæsning om når det kan være svært, lix 10.

Ask har ADHD af  Marie Duedahl

Ask går i 0.klasse, men har svært ved at sidde stille i timen og har uro i kroppen. Han er bange for om de andre børn synes han er irriterende. Heldigvis tager læreren en snak med resten af klassen, så de alle kan få det godt sammen.

Vigtig emne formidlet meget simpelt for begynderlæseren, lix 4.

En gal vikar af Nicole Boyle Rødtnes

Børnene i 2. A skal have vikar. Vikaren ser meget underlig ud og deler vitaminpiller ud til eleverne. Pludselig er fire børn forvandlet til dyr og må kæmpe for at komme tilbage til den virkelig verden. 

Begynderlæsning med overnaturlige genretræk, lix 7.

Materialer