planet
planet

Om dette arrangement

Tid
18:45 - 21:00
Pris
0 Kr
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Viden & fakta

Hunting exoplanets and life in the Universe

02.04.19
Fra lavaverdener til levende verdener: Hvordan en NASA-mission satte gang i eftersøgningen af liv uden for vores solsystem.

 

Efter ni års service vil NASA's Kepler-rumfartøj gå på pension, men ikke uden at have lavet et permanent aftryk på menneskehedens forståelse af universet. Den måske største opdagelse er, at der er flere planeter end stjerner i galaksen. Med over 2.500 planet-opdagelser og yderligere 2.000, der afventer bekræftelse, afslørede Keper en slående diversitet af verdener, som har gjort sci-fi-fantasier til videnskabelig virkelighed.

Kepler har også ændret vores kollektive syn på muligheden for at finde tegn på liv uden for Jorden og forstærket indsatsen for at nå dette mål.

I dette illustrerede, ikke-tekniske foredrag vil astrofysiker og planetjæger Dr. Natalie Betalha vil give et overblik over Keplers bemærkelsesværdige videnskabelige arv. Ud over at opridse nogle af Keplers vigtigste opdagelser, vil hun give et indblik i nogle af de spændende opfølgningsmissioner, som er på tegnebrættet.

BEMÆRK AT DETTE FOREDRAG ER PÅ ENGELSK.