Ida

Litteraturformidler og Materialeansvarlig

Hvad er din funktion på biblioteket?
Jeg er litteraturformidler, dvs. jeg arrangerer og formidler aktiviteter, litteratur og kultur på tværs af bibliotekerne. Jeg laver udstillinger, skriver tekster og opslag til vores forskellige platforme og derudover kan jeg findes i udlånet, hvor jeg hjælper vores brugere med alskens spørgsmål og henvendelser. Jeg er også materialeansvarlig, dvs. jeg køber nye bøger ind til voksenområdet og holder skarpt øje med nye litterære trends.    

Hvad kan du godt lide at læse?
Jeg læser vidt og bredt; romaner, noveller, biografier, faglitteratur og så genopdager jeg sammen med mine børn (billed)bøgernes fantastiske verden. Jeg læser en del nyere nordisk litteratur, og jeg kan særligt godt lide bøger med eksistentielle refleksionslag, naturen som tema, eller med fokus på kvinder og feminisme. Sidst men ikke mindst har jeg en gammel og dyb kærlighed til de fantastiske universer hos J.K. Rowling, J.R.R. Tolkien, Philip Pullman og alle deres ligesindede. 

Hvilken musik kan du godt lide at lytte til? 
Derhjemme hører vi meget Alberte – det kan vi alle være med på og mange af hendes sange er - sammen med hendes fars stemme - lyden af min barndom. Ellers kan jeg godt lide Pat Metheny – særligt Upojenie kører ofte på repeat. Generelt kan jeg godt lide musik, der sætter mig i en speciel stemning, som fx pladeforlaget Putumayo tilbyder i form af deres blandede samlinger; Women of Southafrica, Brazilian Lounge, Café Cubano osv. Jeg er også meget glad for soundtracks, fx kan Joe Hisaishis kompositioner, der er lydsiden til Hayao Miyazakis film, stærkt anbefales. 

Hvilken slags film er du til?
Jeg ser mange forskellige film; dog med vægt på den mere populære genre: fra Spielberg og Jackson, over Miyazaki og Aronofsky til Nolan. Jeg kan særligt godt lide sci-fi - og fantasyfilm/ serier (af god kvalitet).  

Hvad går du ellers og laver, når du ikke er på biblioteket?
Så er jeg sammen med min (store) familie og venner. Læser en god gammeldags avis, ser film og hører lydbøger. Jeg kan godt lide at male og tegne. Og så er jeg lidt af en haveentusiast med forkærlighed for roser og pæoner.   

Hvad vil du fremhæve ved biblioteket, som det allerbedste? 
At biblioteket giver brugerne mulighed for at dyrke netop dét, de finder interessant – kvit og frit. Vi du læse de nyeste udgaver af Vogue, National Geographic eller Rolling Stones på din mobil? Værsgo’: RB Digital. Vil du finde gamle udgaver af udstillingskataloger fra særudstillinger på Louisiana? Dem har vi. Vi du dele dine nyeste læseoplevelser med andre? Sig hej til de andre i læsekredsen. Og så skal man heller ikke kimse ad den rigdom af inspiration, der ligger i at komme ind og bladre i vores mange materialer.  Hvad enten man er til nyere islandsk litteratur, franske film, manga tegneseier, eller amerikansk 50’er jazz, så kan man finde det her. Biblioteket gør simpelthen livet rigere.

Seneste nyt