Læsekredse

Elsker du bøger, elsker du at diskutere dem for evt. at komme et spadestik dybere, så er det måske noget for dig at deltage i en læsekreds?

Hvis du gerne vil oprette en læsekreds, kan vi være behjælpelige med at skaffe bøgerne til jer. Det foregår ved, at en fra læsekredsen henvender sig til biblioteket mindst en uge, før en bog skal bruges, og beder om at få den bestilt hjem til alle medlemmer. Biblioteket skal på forhånd have en liste over medlemmerne, som bliver brugt ved bestillingerne. Afhængig af hvor mange medlemmer en læsekreds har, er det som regel nødvendigt at bestille nogle af eksemplarerne fra andre kommuners biblioteker.

Brug denne kontaktformular for at lave en aftale om en læsekreds eller henvende dig angående en eksisterende læsekreds.

 

Vi starter nye læsekredse. Vil du være med?

Fredensborg Bibliotekerne vil gerne styrke læselysten, og vi starter derfor flere nye læsekredse i 2018. Nedenfor kan du læse om de to læsekredse, vi starter ud med, ligesom du kan tilmelde dig via kontaktformularen nederst på siden.

Læsekredsen - Bøger fra baghaven
Start 20. februar 2018 kl. 17.00 – 18.30

NB! Denne læsekreds er pt fyldt, men brug formularen i bunden for at skrive dig på venteliste.

Læsekredsen ”Bøger fra baghaven” kommer til at køre samtidig i otte nordsjællandske kommuner, og handler om bøger skrevet af forfattere, der enten kommer fra eller bor i en af de otte kommuner. 

Vi lægger ud med at læse den lokale forfatter Amalie Laulund Trudsøs roman ”Sommerhus”, der af Litteratursidens anmelder blev kaldt ”en af de smukkeste barndomsbeskrivelser, jeg nogensinde har læst”

I løbet af året cirkulerer bøgerne mellem læsekredsene i de forskellige kommuner, så alle kommer igennem de samme bøger. Når læsekredsene har været igennem alle otte bøger, afsluttes med et festligt arrangement på Kulturværftet på Helsingør Bibliotek, hvor de otte læsekredse samles og får mulighed for at møde nogle af de forfattere, de har læst i løbet af året. Mødedatoer og –sted er fordelt således mellem bibliotekerne: 

20/2 (Humlebæk), 3/4 (Nivå), 15/5 (Fredensborg), 19/6 (Humlebæk), 28/8 (Nivå), 2/10 (Fredensborg), 6/11 (Humlebæk), og den 11/12 (Nivå).


Læsekredsen – Tirsdagslæsekredsen 
Start 30. januar 2018 kl. 17.00 – 18.30

I Tirsdagslæsekredsen er du selv med til at beslutte, hvilke bøger der skal læses og diskuteres på møderne. Læsekredsen er forankret i Fredensborg, og det er planen, at vi mødes på biblioteket den sidste tirsdag i hver måned kl. 17.00-18.30.

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med vores læsekredse, er du meget velkommen til at kontakte hhv:

Mille Sommer – Humlebæk Bibliotek
Maria Dyrberg Kjeldsen – Fredensborg Bibliotek
Ulla Berg – Nivå Bibliotek