Hyggelig uhyggelig læsning for børn i alle aldre

06.10.23
Er man ikke til de hårrejsende gys, men mere til spænding og mystik, så giver vi her vores bedste bud på mere hyggelig uhyggelig læsning, der muligvis får pulsen lidt op, men stadig lader dig sove roligt om natten.

Pigeliv mysterier af Sara Ejersbo

Er man glad for serien Pigeliv om de tre veninder Emma, Amanda og Josefine, så er Pigeliv Mysterier et oplagt bud, hvis du godt kan lide bøger om spænding, mystik og venskab. Vi følger de tre piger, når de skal opklare, hvem der stjæler fra kassen i byens lokale juicebar og da de opdager en en gammel familiehistorie og arvesag, hvor der måske er foregået noget kriminelt. 

Spændende selvlæsning for 10-13 årige

Skolen med magiske dyr af Margit Auer

Endnu en populær serie, der nu er kommet i en krimiudgave. I Skolen med de magiske dyr på sporet følger vi dyrene med de overnaturlige evner, når de skal opklare op til flere forskellige mystiske ting, der foregår på og omkring deres skole. 

Kender man ikke universet i forvejen, kan man finde en introduktion bagerst i bogen, hvor der som et ekstra lille plus også er en opgave, som læseren selv skal løse.

Spændende letlæsning for de 7-9 årige

Hvor blev Benny af? af Bette Westera

Sidste år til Boris' fødselsdagsfest blev Benny væk og ingen har set ham siden. Igen i år holder Boris fødselsdag med uhygge-tema og børnene går på jagt efter Benny - mon de finder ham?

Hyggelig uhyggelig højtlæsning for de 4-8 årige

Villads fra Valbys uhyggelige Halloween af Anne Sofie Hammer

Villads og Frida vil gerne ud og rasle og skræmme de mindre børn. Derfor klæder de sig ud som zombie og spøgelse og begiver sig afsted. Det går rigtigt godt til at starte med, men da de kommer til en meget mørk have er det pludselig deres tur til at blive bange..

(U)hyggelig og velkendt højtlæsning om drengen Villads for de 4-8 årige

Da Carl næsten sov i telt af Ida Jessen

Det er sommer og Carl skal sove i telt med sin bedste veninde Fanny. De er spændte og føler sig meget modige, men da mørket falder på, synes Carl alligevel, at der er nogle lidt for uhyggelige lyde udenfor. Heldigvis ender det hele godt.

Højtlæsning for de 3-6 årige

Materialer