Halloween: Gys, uhygge og spænding til de 3-6 årige

15.09.23
Halloween højtiden er over os og det betyder gys og uhyggelig historier. Derfor har vi samlet vores bedste bud på litteratur i den uhyggelig genre til børn og unge i alle alder. Her på siden finder du børnekulturformidler Nynnes bedste anbefalinger på små gys til de 3-6 årige.

Liva og Louis holder Halloween af Ruth Wielockx

Fin og hyggelig billedbog om tvillingerne Liva og Louis, der gør klar til Halloween med deres mor og far. De forbereder snacks, der kan deles ud om aftenen, laver flotte græskarlygter og klæder sig ud, inden de går ud for at rasle i nabolaget.

Oplagt at bruge som introduktion til Halloween til de mindste.

Fra 3-4 år.

Alberte i børnehave - jeg er bange! af Line Kyed Knudsen

Der skal være Halloween-fest i Albertes børnehave, og egentlig synes Alberte, det lyder rigtig sjovt… Lige indtil Noah fortæller, at der findes rigtige spøgelser, for det siger hans far. Alberte bliver bange, ser spøgelser overalt og bryder sig slet ikke om, at det snart er Halloween.

God billedbog om Halloween i børnehøjde og om at være bange, for så alligevel at overvinde sin frygt til sidst. 

Fra 3-5 år.

Dinosaurbanden - Halloweenfesten af Lars Mæhle

Serien ”Dinosaurbanden” er altid et hit, og denne gang skal Rasmus Rex og Tobias Troodon ud og rasle til Halloween. Rasmus synes Halloween er uhyggelig, og hver gang en dør åbner sig på deres rasletur, bliver han skræmt fra vid og sans, indtil han opdager, hvem der gemmer sig bag de uhyggelige masker. Sjov, spændende og en lille smule uhyggelig…

Fra 3-6 år.

Materialer