Nynne

Børnekulturformidler

Hvad er din funktion på biblioteket?

Jeg er børnekulturformidler.  Jeg er både at finde i udlånet, hvor jeg hjælper bibliotekets brugere, samtidig med at jeg er med til at planlægge og afholde forskellige arrangementer, lave udstillinger, skrive tekster til vores forskellige platforme og andre sjove ting. 

Hvad kan du godt lide at læse?

Jeg bliver ofte ramt af forskellige ’bølger’ - på det seneste har jeg læst en del nyere, dansk litteratur, og jeg er især vild med Malene Ravn, Charlotte Weitze og Dorthe Nors – stærke kvinder, der har et fantastisk sprog og som fortæller super gode historier. Før det var jeg inde i en krimi-bølge, og jeg er også ret vild med graphic novels og smukke billedbøger – kombinationen af ord og billeder skaber spændende og udfordrende læsninger. Men generelt bliver jeg fanget og nysgerrig på megen forskellig slags litteratur. God litteratur er for mig den litteratur, som giver mig indsigt. Jeg elsker Gyldendals slogan ’Bøger åbner verdener’, for det er nemlig lige præcis dét, god litteratur kan. Og så afhænger bogvalget helt sikkert også af humør og årstid – de lidt ’lettere’ romaner finder jeg tit frem, når solen skinner, mens efterår og vinter kalder på de tykke murstensromaner med store historier. 

Hvilken musik kan du godt lide at lytte til?

I hverdagen hører jeg ikke så meget musik, for jeg nyder stilheden, når jeg kommer hjem fra arbejde. Men i weekenderne hører jeg musik - for det meste indie og elektronisk. Jeg er bl.a. ret glad for James Blake, The XX og Chet Faker.

Hvilken slags film er du til?

Jeg ELSKER fantasyfilm som Harry Potter, Ringenes Herre, Det Gyldne Kompas, Narnia mm. Derudover er jeg også vild med superhelte- og animationsfilm . 

Hvad går du ellers og laver, når du ikke er på biblioteket?

Jeg bruger meget tid sammen med familie og venner. Derudover læser jeg selvfølgelig en del, og jeg strikker og hækler! Læsning og nørklearbejde får mig til at koble helt af.  

Hvad vil du fremhæve ved biblioteket, som det allerbedste?

Uh, jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte. Hmm… Jeg synes jo, at vi har en fantastisk bogsamling – hver gang jeg går gennem biblioteksrummet, bliver jeg inspireret, og jeg ’shopper’ tit rundt og plukker bøger fra vores hylder, som jeg bare MÅ læse. Derudover synes jeg helt overordnet, at biblioteket som kulturinstitution er et fantastisk sted, og at vi som borgere er enormt privilegerede – vi har muligheden for at låne så mange fantastiske materialer helt gratis.

Seneste nyt