Gode højtlæsningsbøger om skolestart

10.08.23
Når skolestarten nærmer sig, er det helt naturligt, at en masse spørgsmål melder sig. At læse sammen er en god samtalestarter og bøger kan hjælpe med at sætte både ord og billeder på emnet. Skolestart kan frembringe mange forskellige følelser - heldigvis har biblioteket bøgerne, uanset om det er spænding, bekymring eller sommerfugle i maven, der fylder.

 

Hvordan begynder man i skole? af Anna Fiske

Sjov og nysgerrig vinkel på, hvad det vil sige at starte i skole.

 
Fra 5-6 år

Skoleklar

Hyggelig, skør og sjov godnatlæsning om at gå i skole. Med bidrag fra blandt andet Thomas Brunstrøm (Sallys far).

Fra 6 år

Frode og alle de andre rødder af Ole Lund Kierkegaard

En klassiker fuld af venskab, sjov, ballade, flyvende remoulademadder og en enkelt løbehjulstyv.

Fra 5 år

Ruth-Viola med bindestreg af Gitte Løkkegaard

En ret genial billed- og oplæsningsbog der varmeste og sjoveste vis folder alt det gode og svære ud ved at starte i skole.

Fra 5 år

Venskabsbænken af Wendy Meddour

Det er ikke nemt at sige farvel til det og dem man kender, når man fx skal starte i skole. Venskabsbænken er fortællingen om netop at være ny – og om nye venskaber.

Fra 4 år

Silden begynder i skole af Anna Ehring

Hugo bor på landet med sin forældre og bedsteforældre. Da han skal begynde i skole tager farfar med ham, men Hugo kan slet ikke lide skolen og vil gerne hjem igen og væk fra alt det skræmmende og nye. Heldigvis møder han pige Hede, som han hjælper, da hun pludselig taber en tand, og så bliver alting meget bedre. 

Hyggelig højtlæsning med genkendelige temaer og fine illustrationer.

Fra 5 år.

Grævlingedage af Gro Dahle

Pelle er spændt på at starte i skole, men skolen er overvældende, der er meget larm og alt for mange ukendte ansigter. Pelle får ondt i maven og lyst til at grave sig ned ligesom en grævling. Men alle børn skal gå i skole, siger mor. Pelle føler sig helt alene, men heldigvis fortæller far, at han også var en grævling, da han var barn og hjælper Pelle med at finde på nogle gode løsninger.

Vigtig bog om et emne, der ellers ikke er beskrevet andre steder i børnelitteraturen.

Fra 6 år.

Materialer