Lektørudtalelse

Forfatter: Elisabeth Bennetsen

Anvendelse/målgruppe/niveau

Uha uha for en ret barsk billedbog om, hvor farligt der kan være i den store verden, når man bare er en lille gris. Læs den højt for eventyrlystne børn mellem 4 og 6 år. Forsiden signalerer hygge og sødme, men det passer ikke!

Beskrivelse

Vegetarer og sarte sjæle skal ikke læse denne bog, for her ender den søde lille gris faktisk i den sorte gryde hos den grumme ulv, som bor i skoven og frejdigt påstår, at alle de dyrerester der er omkring dens bolig bare er levninger fra dyr, som selv har valgt at komme hjem til ham for at dø i fred og ro. Sådan kommer det så heldigvis ikke til at gå den lille gris, selvom han har været ulydig og er gået ud i den store verden med alle dens farer. Men havde det ikke været for en modig hane, var han endt som flæskesteg hos ulven. Ved første øjekast en måske lidt banal og moralsk fortælling om dyr, som går hjemmefra og kommer i uføre, men der er både bid og snert i teksten og især i de helt igennem pragtfulde og skæve illustrationer, som giver handlingen både ironi og charme. Pennen er spids og snørklet, farverne forårsgrønne og ulven meget lidt sød. Både forfatter og illustrator er velkendte

Sammenligning

Wormells Farlige vilde bæster (09/01) handler også om at fare vild

Samlet konklusion

En dejlig bog både at læse op og kikke i, hvis man altså ikke er sart, for jeg må indrømme, at det gibbede lidt i mig, da den lille søde gris faktisk kom op i den varme gryde. Så langt plejer det ikke at gå i eventyrets verden!