Samtalesalon

 

På Fredensborg Bibliotekerne er vi vilde med Samtalesalon-konceptet og oplever, at de også er til stor berigelse for borgerne i kommunen. Det er afgørende for os og for samfundet, at vi taler sammen, også med folk, som vi endnu ikke kender og gerne om lidt andre ting, end hvor vi bor, og hvad vi arbejder med. Det er vigtigt, at vi er nysgerrige og taler om det, der gør os forskellige og om de værdier, der danner grundlag for vores liv. En samtale, en meningsudveksling er en vigtig del af vores demokratiske fundament, kan være med til at bygge broer og udvide vores horisont. Vi filosoferer og reflekterer over de små og store emner i livet.

En samtalesalon træner dig i kunsten at samtale med mennesker, som du måske ikke har mødt før eller måske ikke har så meget til fælles med. Der er på forhånd udvalgt nogle inspirerende, og til tider måske provokerende spørgsmål, der skal åbne op for samtalen og gøre os mere nysgerrig på hinanden.

Emnerne for samtalesalonerne kan være af filosofisk karakter eller tage udgangspunkt i dine minder og erfaringer. F.eks. har vi tidligere talt om Vaner, Frihed, Barndomsminder, Døden, Forskellighed, Musik, Visioner og Naturen. En samtalesalon kan minde meget om en hyggelig stund på en café. Forskellen er blot, at til samtalesalonerne kan man sagtens møde op alene, for værterne sørger for, at du kommer i snak med andre spændende gæster.

Kom og vær med. Det kræver ingen forudsætninger at deltage, du skal være nysgerrig, have lyst til at lytte og få en rigtig god og berigende snak.

Samtalesaloner i efteråret 2022

En gang om måneden inviterer vi til samtalesalon på Nivå eller Fredensborg Bibliotek. Vi glæder os til at samtale med dig. 

  • Mandag d. 5. september, samtalesalon om MAGT på Nivå Bibliotek kl. 10-12
  • Mandag d. 10. oktober, samtalesalon om HJEMSTAVN på Fredensborg Bibliotek kl. 17-19
  • Torsdag d. 3. november, samtalesalon om VALG på Nivå Bibliotek kl. 10-12
  • Mandag d. 12. december, samtalesalon om HVERDAG på Fredensborg Bibliotek kl. 17-19

Kontakt gerne Ida Marie Winther Jensen hvis du har spørgsmål, gode idéer til emnet eller andet relateret:
> Kontaktoplysninger for Ida Winter Jensen, Vidensformidler 

Hvis du har mod på at lave din egen samtalesalon, så kan du finde alle værktøjerne og mere information på samtalesalon.dk:

> Fortsæt til samtalesalon.dk