Aarhus Universitet streamer videnskab til biblioteket

Fredensborg Bibliotekerne er klar til endnu en sæson med videnskabelige foredrag streamet live fra Aarhus Universitet.

Som det efterhånden er blevet tradition, kan man også i 2020 opleve videnskabelige foredrag på Fredensborg Bibliotekerne sendt live fra Aarhus Universitet til storskærm på biblioteket.

Sæsonen med livestreamede foredrag starter den 4. februar, hvor man på Nivå Bibliotek kan høre professor Ulrik Uggerhøj fortælle om Einsteins relativitetsteori. Som altid ved disse foredrag behøver man – trods det svære emne – ikke selv være højt uddannet for at kunne følge med.

Det samme er tilfældet den 18. februar, hvor man på Humlebæk Bibliotek kan blive klogere på kvantecomputere. Her er det professor i kvantefysik Klaus Mølmer, der vil forsøge at gøre et svært tilgængeligt emne forståeligt for os alle.

Den 3. marts handler det på Fredensborg Bibliotek om virus, når overlæge Anders Fomsgaard fortæller om dette verdens mindste smitstof, og om hvad videnskaben gør for at bekæmpe det.

Den 10. marts er det atter Nivå Biblioteks tur til at lægge hus til et foredrag. Her er det professor i økologi Jens-Christian Svenning, der vil give et bud på fremtidens natur i lyset af klimakrise, kollaps af insektbestande og masseuddøen.

Marts slutter med foredraget ”Dybhavet – nyt fra en ukendt verden” i Egedal Byens Hus i Kokkedal. Her vil professor i biogeokemi Bo Barker Jørgensen tone frem på skærmen og tage os med på havets bund og besøge de mange organismer, der har tilpasset sig dette ekstreme miljø.

Forårssæsonens allersidste foredrag, som bliver vist på Fredensborg Bibliotekerne, foregår den 21. april på Fredensborg Bibliotek. Her er emnet mikrober, og hvordan de ifølge professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen sikrer ens gode helbred.

Alle foredrag starter klokken 19 og varer cirka to timer. Fredensborg Bibliotekerne beder dog om, at man kommer cirka et kvarter før, så man kan nå at tage en kop kaffe og finde en plads.

De livestreamede naturvidenskabelige foredrag er gratis, men da de ofte er meget populære, er det en god idé at tilmelde sig på forhånd via Fredensborg Bibliotekernes hjemmeside, så man er sikker på at få plads.

>>BESTILLING - 31.marts, Egedal Byens Hus Kokkedal: Dybhavet – nyt fra en ukendt verden - streamingforedrag<< - Aflyst

>>BESTILLING - 21. april , Fredensborg Bibliotek: Rask og glad - tak dine unikke mikrober<<