Tilde Hoppe Christensen

Børnekulturformidler
Gruppe:
Telefon:
72 56 54 96

Hvad er din funktion på biblioteket?
Jeg arbejder som Børnekulturformidler. Hvilket betyder at jeg har hænderne i det meste vi arrangerer for børn og formidler af både bøger og film. Man kan altid skrive en mail til mig eller møde mig på vagterne hvor jeg står klar med gode råd om superlitteratur til børn i alle aldre.

Hvad kan du godt lide at læse?
Det her er det ledeste spørgsmål i verden man kan stille litteraturgale typer!
Det er svært at sige noget generelt om mine læse-præferencer, da jeg læser minimum en bog om ugen. Og jeg holder af både de virkelighedsnære historiske skildringer, de letbenede kærligheds forviklinger, de episke fantasy fortællinger, de bestialske mordkrimier og nye kogebøger med smukke forsider...
Men særligt young-adult fantasy med badass heltinder der redder verden og Jane Austen og Brontë søstrenes ironiske distance til sin småborgerlige hverdag i 1800-tallets England, finder jeg meget ofte i min taske på vej hjem fra arbejde.
Og så er jeg typen der hiver en helt random bog ned fra hylden fordi forsiden siger mig noget. Hvilket har resulteret i mange virkelig mærkelige eller helt vidunderlige skæve læseoplevelser. 

Hvilken musik kan du godt lide at lytte til? 
Det kommer så sandelig an på hvad jeg skal… 
Når jeg rydder op søndag morgen hører jeg Billie Holiday, Fleetwood Mac, Edith Piaf, Dolly Parton og alt med en knitrende Motown-feel. Når jeg laver mad hører jeg gerne film- og serie soundtracks, i øjeblikket Drive, Big Little Lies og Blade runner. Og min guilty pleasure-CD er Tom Russells fantastisk stemningsfulde “The Man From God Knows Where”. Den er fyldt med immigranters personhistorier fra slutningen af 1800-tallet, bygget op som en musikalsk historiefortælling og tidsbillede gennem bl.a. irsk folkemusik.

Som det fremgår er min musiksmag generelt tilbageskuende og nostalgisk.

Hvilken slags film er du til?
Jeg ser rigtig mange film og tv-serier, og i stort set alle genrer. Er de godt skrevet, instrueret og velspillet skal der meget til at jeg ikke kan lide en film.
Et par af de film jeg kan se igen og igen er; Blade runner, House of flying daggers, Wild Tales, Jane Eyre og alt Tarantino.
Jeg er også en notorisk bingewatcher, og kan snildt indtage både en bog og en tv-serie-sæson på en weekend.
Her et par anbefalelsesværdige tv-serier: Westworld, Archer, The Knick, Taboo, True Detective og Stranger Things.
Til gengæld er jeg helt allergisk overfor falden-på-halen-komedier og amerikanske romantiske komedier. Dem ville jeg ikke kunne se til ende, om jeg så blev betalt for det!

Hvad går du ellers og laver, når du ikke er på biblioteket?
Jeg laver mad. Og spiser mad. Og tænker på mad! Og forbereder næste middag for mine venner. Jeg bruger meget tid på hjemmemiddage og restaurantbesøg i godt selskab.
Herudover går jeg i biografen, på museer, weekendbesøger europæiske storbyer og lignende med diverse mad- og kulturklubber eller afholder brætspilsaftener i min lejlighed på Nørrebro.
For den gode samvittighed dyrker jeg yoga med to veninder og landevejscykler i sæson.

Hvad vil du fremhæve ved biblioteket, som det allerbedste?
Møder mellem mennesker. Bibliotekerne er et af de sidste demokratiske bastioner hvor man som helt almindelig dansker kan møde alle typer i en by og et samfund. Det er helt uvurderligt og efterhånden ganske unikt. Gratis børnearrangementer hvor alle kan være med og udlån af spritnye bøger, film og spil til alle skal også fremhæves som noget særligt. 
Biblioteket tilhører os alle sammen, og det fællesskab er det allerbedste af det hele!

 

Tilde Hoppe Christensen
 

Seneste nyt