Sofie Ussing Olsen

Litteraturformidler og bibliotekar

Hvad er din funktion på biblioteket? 
Jeg er børnekulturformidler, og i det store hele handler mit arbejde om at gøre biblioteket til et fedt og lærerigt sted for børn og unge. Mine arbejdsopgaver kan være alt fra at afholde arrangementer, stå for biblioteksorientering, holde booktalks, anbefale bøger mm. Jeg elsker arbejdet, fordi det bl.a. er kreativt og gakket, og fordi man har en masse med mennesker at gøre.

Hvad kan du godt lide at læse?
Jeg er vild med alt, der er uhyggeligt, og krimi- og gyserbøger går altid rent ind hos mig. Det gælder selvfølgelig også for børnebøger, hvor jeg lige har læst Kraken, Klovn og Skæbnemageren. Men jeg er altså også ret vild med humoristiske og gakkede bøger. Du ved, dem hvor man tager sig selv i at klukke højt. Det gør jeg f.eks. med Mogens og Mahdi samt Lille Allan. Min absolutte yndlingsbørnebog er dog Linnea i malerens have. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg læste den som barn. Men det var mange! Den bog vil altid være helt speciel for mig, og jeg har faktisk lige lånt den med hjem igen! 

Hvilken musik kan du godt lide at lytte til? 
Jeg er musiknørd med meget stort M, og jeg hører det så ofte, jeg kan komme til det! Min smag er viiiildt bred. Starter næsten altid dagen med at sætte P8 Jazz på, fordi det er så hyggeligt at morgentulle rundt til med en kop kaffe i hånden. Jeg hører alt det klassiske rock som David Bowie, The Doors, Kate Bush, Talk Talk og  Depeche Mode, men  jeg har altså også en særlig plads i hjertet til electronica/ambient, da jeg er svært glad for Underworld,  Aphex Twin og Four Tet. For tiden hører jeg særligt meget The Internet, Jungle og The Minds of 99, og hvis jeg nu skal tage mig sammen til en lille løbetur, er det altså næsten kun hårdtslående 90’s-vibes fra Prodigy eller Faithless, der kan få mig ud af døren. Så smagsmæssigt er jeg, som det vist tydeligt fremgår, her og der og alle vegne. 

Hvilken slags film er du til?
Jeg er en sucker for krimi, gys og blod, og jeg har muligvis set alle gyser- og sci fi-film i hele verden. Oh yes, you heard me, it’s true!  Nogle af mine yndlings er It follows, Sunshine og Ex Machina. Men jeg kan også lide mange andre slags film. Som f.eks. Grænse og Call me by your name. Begge er fuldstændig fantastiske, rørende og æstetiske, og de er begge kravlet helt ind under huden på mig.

Hvad går du ellers og laver, når du ikke er på biblioteket?
Som det måske fremgår, er jeg bidt af musik, og jeg har også spillet en del gennem årerne. Jeg er sangerinde og har sunget i flere rock- og jazzbands, men er for tiden ikke i et. Jeg savner det! Måske jeg skal starte et biblioteksband? Derudover er jeg sådan én, der godt kan lide at træne lidt, så jeg tager ofte (ja okay, ofte og ofte. Nogle gange!)  mine løbesko på og hjerner rundt og farer vild i den fine vilde natur på Amager Fælled. 

Hvad vil du fremhæve ved biblioteket, som det allerbedste?
Det bedste ved biblioteket, at det er et sted til alle, for alle. Jeg kan rigtig godt lide, at alle er velkomne her, og at der - ligegyldig hvem du er, og hvad du interesser dig for - er noget her, som vil fange din interesse. Og så synes jeg bare, at bibliotekskonceptet er helt genialt! Prøv lige at tænk på, hvor meget viden og underholdning, man kan opsøge her på bib!?  Vi har jo alt, hvad hjertet begærer! Ikke bare ift. bøger, men så sandelig også ift.  musik, film og arrangementer. Der synes jeg altså, at biblioteksvæsenet har fat i den lange ende og gør det ret så godt. 
 

Seneste nyt