Maria Björnsdóttir

Afdelingsleder
Gruppe:
Telefon:
72 56 24 62

Hvad er din funktion på biblioteket?
Jeg er afdelingsleder og leder af fagteam børn og familier. 

Hvad kan du godt lide at læse?
Jeg holder rigtig meget af romaner, hvor der er kælet for sprog, miljø og handling og hvor personerne er helstøbte og nuancerede. Jeg har nok en forkærlighed for de nordiske forfattere.

Jeg har en ganske stor appetit på bøger og læser meget forskelligt. Jeg prøver også at holde mig orienteret bredt og læser derfor også tit noget der bevidst er valgt efter genre og kan derfor sagtens finde på at låne en stak krimier, en stabel letlæsningbøger, et par ungdomsbøger og børnefantasyromaner med hjem til weekenden, en genre ad gangen.

Jeg elsker billedbøger. Kombinationen af en smuk billedside og en kort fortælling, hvor noget griber barnet og noget fanger den voksne oplæser er formidabel. Og så er den nærhed man får sammen om bogen uvurderlig.

Hvilken musik kan du godt lide at lytte til?
Det bliver mest bare tidens hits fra radioen, men ellers f. eks. Marie Key, CV Jørgensen, klassisk musik (symfonier).

Hvilken slags film er du til?
Det er godt at slappe af med en god actionfilm, eller en komedie, men ser også mange serier på Netflix.

Hvad går du ellers og laver når du ikke er på biblioteket?
Jeg er sammen med min familie der tæller mand, teenagere og et børnehavebarn. Når sæsonen er til det kan vi godt lide at køre en tur ud i det blå i vores gamle folkevognsrugbrød, hænge ud med vores venner og passe hus og have.

Hvad vil du fremhæve ved biblioteket som det allerbedste?
Biblioteket er vores allesammens sted, hvor man kan søge viden og underholdning, være fælles om en oplevelse og fordybe sig på egen hånd.