Julie Pehrson Øhrstrøm

Vidensformidler

Hvad er din funktion på biblioteket? 

Jeg er Vidensformidler og arbejder med at formidle al den spændende faglitteratur, vi har. Både i form af arrangementer, læsekredse, anbefalinger og litteratursøgning til borgerne. 

Hvad kan du godt lide at læse?

Jeg elsker bøger, der tager mig hen til nye steder, viser mig nye hverdage, nye lande og andre tidsperioder. Bøger der lader mig dykke ind i folks krøllede hjerner, følelsesliv og samtaler. Det kan både være de store slægtsromaner, hvor folk forbindes på tværs af tid og sted, som hos Elena Ferrante, Colum McCann og Tolstoj. Eller dem der mestrer kunsten at sige det kort og usentimentalt, som Erlend Loe og Tove Jansson. At tage på rejser ud i verden med Puk Damsgård eller Patti Smith er også altid horisontudvidende. 

Hvilken musik kan du godt lide at lytte til? 

Jeg elsker både gode gamle Billie Holiday og Nina Simone, 80’er pastelpop, det meste med Bon Iver og verdensmusik med afrikanske rytmer eller flamenco. Jeg må indrømme, at jeg er ivrig bruger af Spotify og surfer uhæmmet i deres kartotek og er en haj til at lave playlister.

Hvilken slags film er du til?

Her har jeg også bred smag. Jeg holder af store episke fortællinger, som Ringenes Herre-trilogien. Eller når der råbes så smukt på spansk i Almodóvars film. Film der er finurlige og hjertevarme uden at være cheesy er også et hit. Filmstriben er et super godt sted at gøre fine og skæve fund. 

Hvad går du ellers og laver, når du ikke er på biblioteket?

Jeg bruger meget tid med venner, min kæreste og familie. Tager på opdagelse i og udenfor byen. Læser, skriver og fotograferer. Løber og går ture ved Utterslev Mose og falder dejligt i staver med madlavning og samtaleradio i ørerne. 

Hvad vil du fremhæve ved biblioteket, som det allerbedste?

Det er klart det bredtfavnende. Det at så mange forskellige mennesker bruger biblioteket og at man før eller siden i livet opdager, at der gemmer sig guld til én på hylderne. Jeg synes, det er dejligt at biblioteket er ramme for så meget alsidig fordybning: forfatterforedrag, stille læsning, gruppearbejde og søgen blandt reolerne.


 

Seneste nyt