Jørgen Holst-Rasmussen

Fuldmægtig

Hvad er din funktion på biblioteket?
Jeg arbejder med den overordnede økonomistyring og med IT-systemerne. Jeg varetager en administrativ stabsfunktion for Biblioteks- og Musikchefen og er i øvrigt støtteperson for ledelsen. Særlige opgaver indebærer også statistikker til både lokalt brug og indberetninger til Danmarks Statistik. Derudover har jeg en supportfunktion for de fire biblioteker og Musikskolen.

Hvad kan du godt lide at læse?
Inden for det sidste år har jeg læst en del science fiction, men også lidt tungere litteratur som f.eks. Richard Feynman – ”Surely You Are Joking Mr. Feynman” og Stephen Hawking – ”A Brief History of Time”.
Men specielt science fiction og især de gennemarbejdede store serier har mit hjerte. Frank Herbert – ”Dune”, Peter Hamilton – ” The Reality Dysfunction”,  Isac Asimov – “The Foundation”.
 
Hvilken musik kan du godt lide at lytte til?
Jeg er temmelig glad for god gammeldags Rock’n’Roll, men jeg må desværre indrømme, at jeg ikke er fast fan af en speciel genre. Jeg har en del gammel punk, Rock’n’Roll, Rock, Irsk folkemusik, lidt opera, lidt mere klassisk og en del af den fantastiske musik fra dengang talent vejede højere end udseende. Hvis jeg skulle fremhæve nogle af mine favoritter, så er det Deep Purple, Pink Floyd, The Pogues, Glen Miller, Eleanor Shanley, Angelique Kidjo, Imelda May, Bob Marley, Alice Cooper, Philip Glass, Tangerine Dream og ikke mindst Spike Jones.
 
Hvilken slags film er du til?
Ah. Film. Favoritter. Hmmm. Det er meget afhængigt af mit humør, og hvorvidt jeg skal dræbe nogle timer eller have en oplevelse. Ingen bestemt genre, men favoritterne omfatter nok mest film med fokus på kvalitet (undtagen Science Fiction – der er jeg nok ligeglad med kvaliteten).  Skulle jeg fremhæve nogle film, som er dækkende for mine lidt specielle interesser, så er det f.eks.”Be Kind Rewind”, ”De syv samuraier”, ”Duplicity”, ”Serenity”, "Lord of the Rings”, ”Shackleton” og Avatar”. Men jeg vil især gerne fremhæve ”Der Siebente Kontinent” og Departures.
 
Hvad går du ellers og laver, når du ikke er på biblioteket?
Jeg elsker at arbejde med computere, og jeg programmerer en del, når min muse indfinder sig. Men specielt 3D grafik har en stor plads i min fritid, og jeg arbejder ihærdigt på en kortfilm, som nok er klar om et års tid. Men jeg har da også andre forpligtelser, såsom min have, mine katte, min kone og min pc. Jeg er i gang med at renovere mit hus. Det har jeg været i 28 år, så en tålmodig ægtefælle er guld værd.
Derudover er jeg glad for at opfinde og finde på.
 
Hvad vil du fremhæve ved biblioteket, som det allerbedste?
At vi stiller bøger til rådighed, så vores brugere kan finde samme fantastiske verdener, jeg selv har fundet – uden at blive forstyrret af, hvordan andre har fortolket dem. At vi er et center for informationer, som er udvalgt ud fra kvalitative kriterier. At vi er et passende filter på Google, så man kan stole på de informationer, vi finder frem til. At vi er et sted, som gør alt dette ganske gratis.
 

Jørgen Holst-Rasmussen

Seneste nyt